web analytics

Synology brengt DiskStation DS115j uit

De Taiwanese fabrikant Synology lanceert met de DiskStation DS115j een gloednieuwe NAS voor particulieren. In de behuizing is er ruimte voor één harde schijf. Dankzij het DLNA-certificaat fungeert de DS115j prima als mediaserver.

Luisteraars met een beperkt budget kunnen de nieuwe DiskStation DS115j overwegen. Voor backup-doeleinden is dit apparaatje overigens minder geschikt, want gespiegelde opslag (RAID) is met één schijf niet mogelijk. De DS115j leent zich dan ook prima voor de opslag van uw mediacollectie. De nieuwste versie van DiskStation Manager is voorgeïnstalleerd, zodat u toegang hebt tot handige applicaties als AudioStation en Media Server. Een voordeel is dat Synology alle gangbare netwerkprotocollen ondersteunt, waaronder ftp, smb, afp, nfs en webdav. Dankzij DLNA-ondersteuning lukt het daarnaast simpel om mediabestanden te streamen naar andere compatibele apparaten in het thuisnetwerk, zoals smart-tv’s, gameconsoles en receivers. Synology claimt een schrijfsnelheid van 103 MB per seconde in een Windows-omgeving. De adviesprijs van de DS115j bedraagt 91,60 euro.

 

Gerelateerde berichten

Audiofly - Kwartet

Audiofly; online voortaan breder verkrijgbaar

Het relatief nieuwe Audiofly timmert hard aan de weg om als hoofdtelefoonmerk een stukje van de markt te kunnen veroveren. Enerzijds doen ze dat door voor schappelijke prijzen leuke producten te ontwikkelen, zoals we bij Alpha Audio begin dit jaar al kennis konden maken met de Audiofly AF45. En anderzijds ligt er de keiharde uitdaging […]

2 reacties

Geef een reactie