web analytics

Qobuz heeft geldproblemen

Qobuz

Hoewel Qobuz zijn diensten uitbreidt naar andere landen, verkeert het bedrijf in geldproblemen. De streaming- en downloaddienst is op zoek naar nieuwe financiers.

Qobuz
Qobuz

Qobuz heeft zichzelf de status ‘La procédure de sauvegarde’ opgelegd. Voor een relatief korte periode krijgt het bedrijf uitstel van betaling voor zijn financiële verplichtingen. Hierdoor heeft de dienst in de komende maanden meer tijd om de ‘cashflow’ op orde te krijgen. In de praktijk komt het erop neer dat Qobuz op zoek gaat naar nieuwe fondsen. De lastige economische situatie in Frankrijk en uitdagingen in de online (muziek)markt zouden de reden voor de vermeende geldproblemen zijn. Veel liefhebbers hebben kritiek op het beperkte muziekaanbod. Toch blijft Qobuz zich de komende periode focussen op het aanbieden van muziek die in Europa is gemaakt. Momenteel heeft Qobuz 25 duizend abonnees en een omzet van 9 miljoen euro. Het nieuws van de geldproblemen komt op een vreemd moment, aangezien Qobuz vorige week zijn high-res downloaddienst in acht landen uitrolde. De downloaddienst is onder andere beschikbaar in Nederland en België.

Gerelateerde berichten

Dimex website

Updates voor website Dimex

NIEUWS – Zo op het eerste gezicht lijkt er op www.dimex.nl niet veel veranderd, maar achter de schermen is men flink in de weer geweest. Wie verder klikt en kijkt ziet dat er daardoor een flink aantal nieuwe functies beschikbaar is gekomen.

2 reacties

 1. Goedemorgen,

  Sorry dat ik u contacteer via dit formulier. Op 18 december jl. heb ik mij geregistreerd voor een proefabonnement. De link hiervoor heb ik echter niet gekregen. Wel verschijnt het volgende bericht op uw site.
  U hebt uw e-mailadres niet bevestigd. Klik hier om een nieuwe bevestigingsmail te ontvangen.

  Als ik daarop klik, gebeurt er niets. Bij sommige platen worden er nog steeds maar stukjes geheel uitgezonden (het springt ineens naar het volgende nummer). Een kleine interruptie vindt ook af en toe plaats.

  Ik zou het fijn vinden om aan de hand van het proefabonnement te kunnen beslissen of ik dan doorgaan met Qobuz. Dan overweeg ik een eenmalig abonnement van 1 jaar ad 149,99 euro.

  Bij voorbaat dank en vriendelijke groeten,

  [email protected]

Geef een reactie