Pioneer doet draaitafels-lijn van de hand

Deze week werd al bekend dat Pioneer zijn audiovisuele tak verkoopt aan Onkyo. Het Japanse merk wil ook van zijn draaitafel-divisie af. Het financiële bedrijf KKR & Co heeft ruim een half miljard dollar uitgetrokken om deze tak over te nemen.

Pioneer (1)Onder de naam Pioneer DJ blijft de merknaam behouden voor de lijn met draaitafels. Verder krijgt Pioneer een belang van bijna vijftien procent in het nieuwe bedrijf. Volgens het Japanse bedrijf was er geen geld meer om te investeren in de draaitafel-tak en daarom is besloten om de boel te verkopen. Pioneer gaat zich nu vooral richten op de productie van ‘car-entertainment’, waaronder muziek- en navigatiesystemen. Een opvallende keuze, want Pioneer had maar liefst zestig procent marktaandeel in de wereldwijde dj-markt.

2 reacties

  1. Dit is zeer zeker een heel vreemde sprong die Pioneer hiermee maakt.
    Ze hadden de afgelopen 10 jaar zobeetje de hele ‘digitale’ DJ-markt in hun broekzak.

Geef een antwoord