Pioneer doet draaitafels-lijn van de hand

Deze week werd al bekend dat Pioneer zijn audiovisuele tak verkoopt aan Onkyo. Het Japanse merk wil ook van zijn draaitafel-divisie af. Het financiële bedrijf KKR & Co heeft ruim een half miljard dollar uitgetrokken om deze tak over te nemen.

Pioneer (1)Onder de naam Pioneer DJ blijft de merknaam behouden voor de lijn met draaitafels. Verder krijgt Pioneer een belang van bijna vijftien procent in het nieuwe bedrijf. Volgens het Japanse bedrijf was er geen geld meer om te investeren in de draaitafel-tak en daarom is besloten om de boel te verkopen. Pioneer gaat zich nu vooral richten op de productie van ‘car-entertainment’, waaronder muziek- en navigatiesystemen. Een opvallende keuze, want Pioneer had maar liefst zestig procent marktaandeel in de wereldwijde dj-markt.

Gerelateerde berichten

Linksys HomePlug AV2 Powerline Networking Kit

Linksys Powerline HomePlug AV2 Kit

Linksys kondigt de beschikbaarheid aan van de compacte Powerline HomePlug AV2 Kit (PLEK500). De nieuwe HomePlug AV2-technologie biedt consumenten de mogelijkheid via het elektriciteitsnetwerk een zeer snelle netwerkverbinding op te zetten tussen twee plekken in huis, die klaar is voor breedbandapplicaties waaronder HD/3D videostreaming en gaming.

2 reacties

  1. Dit is zeer zeker een heel vreemde sprong die Pioneer hiermee maakt.
    Ze hadden de afgelopen 10 jaar zobeetje de hele ‘digitale’ DJ-markt in hun broekzak.

Geef een reactie