AV-tak Pioneer naar Onkyo

Het Japanse merk Pioneer doet bijna al zijn audiovisuele apparatuur van de hand. In de praktijk komt het erop neer dat Onkyo de tak met blu-ray- en dvd-spelers, receivers, draadloze speakers en digitale fotolijstjes volledig overneemt.

OnkyoVolgers persbureau Reuters krijgt Pioneer in ruil voor de overname een belang van 14,95 procent in Onkyo. Overigens is Pioneer nog niet klaar met verkopen, want het bedrijf wil ook zijn draaitafels kwijt. Enkele maanden geleden werd al bekend dat Onkyo en Pioneer zaken gingen doen, maar afgelopen weekend is de deal officieel beklonken. Overigens blijft Pioneer gewoon bestaan, want in de toekomst wil het bedrijf zich voornamelijk richten op de productie van autoradio’s en navigatiesystemen. De verwachting is dat begin 2015 de overdracht volledig plaatsvindt.

Gerelateerde berichten

JBL Cinema 610

JBL: einde aan matig flatscreen-geluid

De nieuwe JBL Cinema 510 en 610 homecinema-installaties beloven door hun 5.1-weergave een ruimtelijk geluidseffect in de woonkamer. Het tijdperk van matig geluid uit flatscreen-televisies is ten einde gekomen, meldt de fabrikant. ?Met de JBL-geluidstechnologie is er geen reden voor flatscreen tv-gebruikers om niet te kunnen genieten van homecinema-geluidskwaliteit,? zegt Bas van de Rijt, Marketing […]

Geef een reactie