web analytics

AV-tak Pioneer naar Onkyo

Het Japanse merk Pioneer doet bijna al zijn audiovisuele apparatuur van de hand. In de praktijk komt het erop neer dat Onkyo de tak met blu-ray- en dvd-spelers, receivers, draadloze speakers en digitale fotolijstjes volledig overneemt.

OnkyoVolgers persbureau Reuters krijgt Pioneer in ruil voor de overname een belang van 14,95 procent in Onkyo. Overigens is Pioneer nog niet klaar met verkopen, want het bedrijf wil ook zijn draaitafels kwijt. Enkele maanden geleden werd al bekend dat Onkyo en Pioneer zaken gingen doen, maar afgelopen weekend is de deal officieel beklonken. Overigens blijft Pioneer gewoon bestaan, want in de toekomst wil het bedrijf zich voornamelijk richten op de productie van autoradio’s en navigatiesystemen. De verwachting is dat begin 2015 de overdracht volledig plaatsvindt.

Gerelateerde berichten

JBL-SB-100-soundbar

Nieuwe sounbars JBL

NIEUWS – ze zijn niet meer weg te denken uit het productgamma van de grote merken: soundbars. Langwerpige luidsprekers voor bij de platte tv. Immers: hoe platter de tv, hoe platter het geluid. Ook JBL – geen kleine speler – heeft nu drie nieuwe soundbars: de SB 100, 200 en 400. 

Geef een reactie