ANTHEM Integrated 225 beschikbaar in Nederland

ANTHEM Integrated 225

De Integrated 225 van de Amerikaanse fabrikant ANTHEM is vanaf heden beschikbaar in Nederland. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een geïntegreerde versterker.

ANTHEM brengt met de Integrated 225 een tweekanaals geïntegreerde versterker op de Nederlandse markt. Het apparaat is al enkele jaren beschikbaar voor Amerikanen, maar nu hebben inwoners aan de andere kant van de oceaan ook de gelegenheid om de versterker aan te schaffen. Het uitgangsvermogen is behoorlijk krachtig, namelijk tweemaal 225 watt bij 8 ohm. Verder heeft dit indrukwekkende apparaat van bijna twintig kilo een overgedimensioneerde voeding met een zware ringkerntrafo ingebouwd. Achterop zijn zeven analoge audio-ingangen gehuisvest waaronder een phono-poort (MM). Voor portable apparatuur is er aan de voorkant een analoge ingang van 3,5 millimeter voorhanden. De ANTHEM Integrated 225 is alleen in het zwart verkrijgbaar voor een prijskaartje van 1.999 euro.

13 reacties

 1. Ik haal even een oude recensie uit de doos. Jaap, als je zou mogen kiezen op basis van technische kwaliteit (even vermogen buiten beschouwing laten), zou je dan gaan voor deze Anthem 225 of een Yamaha AS 1100 ?

  1. Cor, vroeger hadden we tuner-versterkers, dat vonden we maar niks en hadden liever tuner en versterker afzonderlijk. Een versterker zonder digitale ingang vind ik helemaal niet achterhaald. Ik hou dac en versterker liever afzonderlijk voor wie dat wil. Trouwens de meesten hebben een cd-speler of zelfs streamer met ingebouwde dac, die zitten echt niet te wachten op nog een dac in de versterker.

  2. Deels mee eens. Het ligt er maar aan. Als je voor ? 2000 een zeer degelijk systeem hebt, is dat een goede deal. Mooie dac erbij en gaan met die banaan! Ik zou het niet laten liggen om de reden dat er geen digitale inputs op zitten. Liever geen ingebouwde dac, dan een matige… toch?

   1. Het leuke aan die versterker is dat er een toonregeling voorzien is en dat is iets dat wel eens stiekem gemist word, maar tja het ziet er niet ‘high-end’ uit. Bij sommige (vele) opnames is het wel handig het te hebben. Ikzelf heb ook geen toonregeling op mijn M6 versterker en soms mis ik dat.
    Een Lyngdorf roomplayer aanschaffen lijkt me wat overdreven want grosso modo is dat eigenlijk een externe toonregeling volgens mij.

Geef een antwoord