web analytics

Draadloos trekt hifimarkt uit dal

Focal Easya (3)

Draadloos is helemaal in. Zowel op computergebied, als domotica en hifi. Dat is ook vrij logisch, aangezien draadloos betekent: stekker erin en spelen maar. En dat willen we allemaal: nietwaar? 

Mede door de opkomst van draadloze apparaten in de hifi-industrie, trekt de markt weer aan. En omdat de markt dit vraag, komen er ook meer draadloze systemen.

Meer en meer fabrikanten – voornamelijk luidsprekermerken – stappen in het draadloze bootje. Focal, KEF, DynAudio, Bowerws & Wilkins en nog veel meer. Het vereist natuurlijk wel een investering en kennis om een goed product in de markt te zetten.

Cijfers laten zien dat er steeds meer draadloze hfii-artikelen worden verkocht. De vakantietijd was een serieuze piek. Mede vanwege bluetooth-audio. Nu is het even wat rustiger, maar de daling is gering, wat positief is.

We vinden het een prima ontwikkeling. Het brengt hifi naar meer mensen dan alleen de serieuze liefhebbers. En hoe meer mensen in aanraking komen met mooi geluid, hoe beter.

 

Gerelateerde berichten

De Mu-so Qb Hifi-kubus

Mu-so Qb levert compact hifi-geluid

Voor kleinbehuisden of gewoon voor op de slaapkamer: de Mu-so Qb van Naim levert vanuit een compacte 21 cm kubus 300 Watt aan hifi-geluid. Het is daarmee de ideale kompaan voor bijvoorbeeld een high end portable muziekspeler, uw smartphone of een notebook.

2 reacties

 1. hmja, is het niet vooral ook gemakzucht?
  zo van… mijn smartphone ‘streamt’ muziek/radio van wifi naar het bluetooth-speakertje en klaar ermee.
  is dat nu ook al hifi? ;-)
  de systemen die dynaudio / elac / kef / b&w gebruiken zijn van een iets andere orde en kosten dan ook veel meer.

  ik heb tijdje geleden wel eens iets gelezen over de grote hoeveelheid draadloze signalen/straling die er zijn en hoe diverse wifi-netwerken elkaar nogal in de weg zitten.
  dan toch maar beter een ethernetkabel lijkt mij.

  en waar is de bron voor ‘de vraag uit de markt’?

  1. Dag Wilco,

   Ik zag een bericht op What Hifi en ben wat heen en weer gaan Googlen. CBS ondersteunt de groei in draadloze hifi. De topsystemen blijven niche natuurlijk, maar all-in-one speakers groeien hard. Ook de duurdere.

   Gemakzucht? Ja… natuurlijk. Maar gemak dient de mens. En als het goed kan klinken… waarom niet?

   Ik krijg de Easya toegestuurd. Ben erg benieuwd hoe het gaat bevallen.

Geef een reactie