web analytics

Android-app Cambridge Audio Stream Magic beschikbaar

Cambridge Audio heeft zijn vernieuwde app beschikbaar gesteld voor Android. Het gaat nog om een bèta-versie. Met een smartphone of tablet lukt het middels deze app om geschikte afspeelapparatuur van de Britse fabrikant te bedienen.

Stream Magic02De ontwikkelaars hebben naar eigen zeggen het design en de gebruikersomgeving in de nieuwste versie van de app verbeterd. De applicatiegeeft gebruikers toegang tot alle opgeslagen muziek in het thuisnetwerk. Verder zijn ook lokale muziekbestanden afkomstig van het Android-apparaat beschikbaar. Leuk is dat het audiosysteem zich tegelijkertijd door andere gezinsleden met een Android-toestel laat bedienen. De app heeft online radiostations geïndexeerd, waardoor ze via de zoekfunctie gemakkelijk traceerbaar zijn. Er is ondersteuning voor alle Stream Magic netwerkspelers van Cambridge Audio. Binnenkort verschijnt er ook een vernieuwde toepassing voor iOS.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 1. Kijk is aan, de app waar velen en ook ik op hebben zitten wachten!
  Tot nu toe doet hij het prima en ziet er allemaal weer een stukje overzichtelijker uit dan de vorige versie. Het grootste minpunt van de vorige app (dat hij telkens vastloopt) is nu ook verholpen.
  De heren van Cambridge zijn goed bezig daar!

 2. Beste Jaap Veenstra,
  Je zou nog met Synology terugkoppelen of DTS geluid mogelijk is op android toestellen.
  Tijdens je workshop transcodering met DS214play gaf je dit aan.
  Vr. gr.
  Gert

  1. Het zit er nog steeds niet in. Dat heeft met licenties te maken. DTS is duur… Dus ik vraag me af of het binnenkort gaat komen. Ik heb nu de DS415play binnen. Die heeft het ook nog niet. Ook de laatste update van de DS214play heeft het niet. Zonde. Ik zit binnenkort met Synology. Ik ga het ze voor leggen.

Geef een reactie