web analytics

Yamaha brengt AVENTAGE RX-A740 en RX-A840 uit

Yamaha heeft twee kersverse receivers op de markt gebracht, namelijk de AVENTAGE RX-A740 en RX-A840. De 7.2-kanaals versterkers beschikken onder meer over wifi en ondersteuning voor Ultra HD (4K).

De Japanners zetten groots in op het gebruik van netwerkfuncties, want beide receivers kunnen overweg met AirPlay, Spotify, Napster, HTC Connect en internetradio (vTuner). Verder is er ondersteuning voor high-res audio in 24bit/192KHz-kwaliteit, waaronder flac- en wav-bestanden. Als DAC is een exemplaar van Burr-Brown in de versterkers verwerkt. Ook aan liefhebbers van films is er gedacht, want beide versterkers kunnen beeld weergeven in Ultra HD (4K) en 3D. Naar eigen zeggen heeft Yamaha alle onderdelen zorgvuldig uitgekozen om de geluidskwaliteit te bevorderen, zoals de vijfde staande voet met Anti-Resonance Technology (A.R.T. Wedge) en het aluminium voorpaneel. De RX-A740 stuurt 150 watt aan vermogen naar ieder kanaal, terwijl de RX-A840 met een uitgangsvermogen van 160 watt per kanaal nog iets krachtiger is. Nog een verschil is het aantal HDMI-uitgangen (zes om acht). Verder heeft de RX-A840 een phono-uitgang aan boord voor een platen-speler. Naast de meegeleverde afstandsbediening, is het ook mogelijk om de versterkers met een tablet of smartphone te bedienen door middel van de AV Controller App. De Yamaha RX-A740 heeft een adviesprijs van 749 euro, terwijl de RX-A840 899 euro kost. De producten zijn vanaf augustus te koop.

Gerelateerde berichten

Logo ConsuWijzer

Kortingssites bundelen krachten

Imbull, ontwikkelaar van diverse grote kortingscodesites, gaat een samenwerking aan met Promodeals, specialist in dagaanbiedingen. Hoewel beide partijen ook met elkaar concurreren, blinken ze elk in hun vakgebied uit. Imbull en Promodeals zien daarom mogelijkheden om elkaar met hun specialisme aan te vullen.

Logo Ziggo

UPC verdwijnt in april als merknaam

Vorig jaar nam UPC de tv-provider Ziggo over. Klanten merkten er tot dusver weinig van, want de merknaam bleef in de maandelijkse facturen gehandhaafd. Vanaf april komt daar verandering in en worden alle bestaande UPC-abonnees overgezet naar Ziggo.

Geef een reactie