web analytics

QNAP lanceert met HS-251 een ‘woonkamer-NAS’

QNAP HS-251

Een NAS vinden we steeds vaker terug in de woonkamer. QNAP speelt met de HS-251 handig in op deze behoefte door een geluidsloze 2-bay NAS te ontwikkelen. Bovendien is het product zeer strak vormgegeven.

De HS-251 is geoptimaliseerd om audio en video af te spelen op een geluidssysteem en/of televisie. Gebruikers kunnen mediabestanden uiteraard via het netwerk streamen, maar het is dankzij de HDMI-uitgang ook mogelijk om lokale content rechtstreeks naar hifi-apparatuur over te brengen. Volgens QNAP produceert de HS-251 zeer weinig geluid, omdat er geen ventilator aanwezig is. Toch is de fabrikant er evengoed in geslaagd om een redelijke processor in de behuizing te verwerken, namelijk een dualcore-exemplaar van Intel (2,41 GHz). Deze NAS is veel slanker vergeleken met overige apparaten in de productgroep. Een voordeel, want muziekliefhebbers kunnen het kastje probleemloos in een hifi-meubel kwijt. Ook op het gebied van software en apps is te zien dat de HS-251 zich vooral richt op liefhebbers van films en muziek. Zo is het handige programma XBMC 12 aanwezig om mediabestanden te ordenen en af te spelen. Als afstandsbediening volstaat een MCE-exemplaar, smartphone of draadloze muis & toetsenbord. Prettig is dat de HS-251 gelijktijdig mediabestanden naar verschillende afspeelapparaten kan streamen, zoals pc’s, smart-tv’s en smartphones. QNAP heeft vooralsnog geen adviesprijs bekendgemaakt.

Gerelateerde berichten

Winnaars EISA-awards

Gisteren las u al dat Sony een EISA-award voor beste soundbase in de wacht heeft gesleept. Er zijn echter meer hifi-producten bekroond me een onderscheiding. We zetten ze even voor u op een rijtje.

Mooie vrouw luistert naar muziek

Voorproefje: New Music Belgian Hifi Show 2013

U hebt op Alpha-Audio al kunnen lezen over de nieuwste editie van de New Music Belgian Hifi Show op 5 en 6 oktober in het Belgische Terhulpen (La Hulpe). Voor de vijfde maal op rij kunt u kennismaken met het nieuwste op het gebied van hifi, home cinema en high-end.

2 reacties

Geef een reactie