web analytics

Cd’s sneller goud en platina

Cd’s van artiesten bereiken sneller een gouden of platina status in Nederland. De Nederlandse Vereniging van Producten en Importeurs (NVPI) heeft onlangs besloten om de benodigde aantallen te verlagen.

Voor een gouden plaat is het in plaats van 25.000 momenteel nodig om ‘slechts’ twintigduizend exemplaren te verkopen. Voor de platina status zijn veertigduizend verkochte albums vereist. Dat zijn er tienduizend minder vergeleken met het vorige criterium. De NVPI heeft deze beslissing genomen omdat streams niet meetellen met de albumverkoop. Voor singles tellen streams wel mee. Om die reden wordt het criterium voor gouden en platina singles juist verhoogd naar respectievelijk vijftien- en dertigduizend verkochte singles. De wijzigingen zijn afgelopen dinsdag op 1 juli ingegaan.

Gerelateerde berichten

TheCube

Brengt WiSA eindelijk draadloze kwaliteit?

NIEUWS – We hebben van Bang & Olufsen een persbericht binnengekregen dat ze eind dit jaar een set high-end luidsprekers op de markt gaan brengen. Zo ver geen schokkend nieuws. Maar als we verder lezen, zien we dat het een draadloos systeem is. Op basis van technologie van WiSA: Wireless Speaker and Audio. 

Geef een reactie