Cd’s sneller goud en platina

Cd’s van artiesten bereiken sneller een gouden of platina status in Nederland. De Nederlandse Vereniging van Producten en Importeurs (NVPI) heeft onlangs besloten om de benodigde aantallen te verlagen.

Voor een gouden plaat is het in plaats van 25.000 momenteel nodig om ‘slechts’ twintigduizend exemplaren te verkopen. Voor de platina status zijn veertigduizend verkochte albums vereist. Dat zijn er tienduizend minder vergeleken met het vorige criterium. De NVPI heeft deze beslissing genomen omdat streams niet meetellen met de albumverkoop. Voor singles tellen streams wel mee. Om die reden wordt het criterium voor gouden en platina singles juist verhoogd naar respectievelijk vijftien- en dertigduizend verkochte singles. De wijzigingen zijn afgelopen dinsdag op 1 juli ingegaan.

Gerelateerde berichten

new_year_holidays_2014

Fijne feestdagen!

Via deze weg wil Alpha Audio al zijn lezers geweldige feestdagen wensen. Alpha Audio heeft weer een fantastisch jaar achter de rug. Een jaar vol prachtige tests, interessante gesprekken met lezers, fabrikanten en een jaar vol groei. We mogen dus met trots terugkijken op 2013!

Geef een reactie