web analytics

Bose klaagt Beats aan

Beats by dr. Dre

Bose is van mening dat Beats de patenten op de noise-cancelling technologie van Bose heeft gebroken. Om die reden sleept Bose Beats voor de rechter. Dat komt niet zo lekker uit nu Apple bezig is Beats over te nemen. 

Bose is harde klappen aan het uitdelen, want het bedrijf heeft een aanklacht in gediend bij de ITC waarin het vraagt om een import- en verkoopverbod van een serie Beats-koptelefoons met deze technologie. Deze stap heeft vooralsnog geen invloed op landen buiten de VS.

Vijf patenten

Bose heeft aangegeven dat Beats inbreuk heeft gemaakt op vijf patenten. Als dat echt zo is, zou dat best gevolgen kunnen hebben op de overname door Apple (die 3 miljard dollar heeft geboden op Beats). Zowel Beats als Apple hebben nog niet gereageerd op het nieuws.

 

Gerelateerde berichten

Sonos Multifamily

Sonos op termijn naar de beurs?

Het streamingmerk Sonos is geen onbekende op dit platform. Met een heus marketingoffensief – zie de recente TV-commercials en online advertenties – doet men er momenteel alles aan om de naamsbekendheid nog verder te vergroten. De voornaamste reden hiervoor is de sterk opkomende concurrentie, die op basis van prijs proberen marktaandeel af te snoepen. Sterk […]

2 reacties

Geef een reactie