web analytics

Marantz komt met PM5005 versterker en CD5005 cd-speler

Nog meer nieuws uit de stal van Marantz, want het bedrijf brengt met de PM5005 en CD5005 een gloednieuwe versterker en cd-speler uit. Beide producten zijn vanaf juli verkrijgbaar voor een prijskaartje van respectievelijk 329 en 229 euro.

De PM5005 is een geïntegreerde stereoversterker dat naar eigen zeggen beschikt over een current feedback-architectuur. Marantz claimt dat deze techniek normaliter alleen voor duurdere producten is bestemd. Het merk beweert dat de PM5005 bijdraagt aan een open en accurate stereoweergave. De versterker levert een uitgangsvermogen van 55 watt per kanaal bij 4 ohm. Het chassis en voorpaneel bestaan uit metaal, wat bijdraagt aan de stevigheid van het apparaat. Via de Source Direct-functie probeert Marantz de signaalpaden zo kort mogelijk te houden. Tot slot is er een phono-ingang (MM) aanwezig voor het aansluiten van een platenspeler. Vergeleken met voorganger PM5004 oogt het ontwerp iets eleganter door de vernieuwde knoppenweergave en afstandsbediening.

CD5005

Marantz heeft met de CD5005 een opvolger voor de CD5004 gelanceerd. De specificaties komen grotendeels overeen, al zijn de ingebouwde DAC (24bits/192KHz) en cd-mechanisme verbeterd. Beide onderdelen zijn overgenomen van de CD6005. De nieuwe cd-speler speelt zoals u mag verwachten (gekopieerde) cd’s af. Daarnaast is er ondersteuning voor mp3- en wma-bestanden. Een interessant onderdeel is de Audio EX-stand. Volgens Marantz wordt de geluidskwaliteit verbeterd door inactieve functies uit te schakelen, zoals de digitale uitgang en toonhoogteregeling. Net als de eerder besproken PM5005 is de CD5005 eveneens voorzien van een nieuwe afstandsbediening. De analoge uitgangen aan de achterzijde zijn verguld, zodat het audiosignaal zo goed mogelijk wordt doorgegeven aan de versterker. Verder is dit apparaat uitgerust met een hoofdtelefoonversterker. Beide producten zijn in zwart en zilver-goud beschikbaar.

Gerelateerde berichten

Volvo Bowers

Bowers & Wilkins levert audio voor Volvo

Bowers & Wilkins en Volvo Car Group zijn voor het audiosysteem van de nieuwe Volvo XC90 een samenwerking aangegaan. Deze samenwerking werpt nu al zijn vruchten af. Niet alleen zit er nu al een mooi systeem in de XC90… het is de eerste auto waarbij u een tweeter on top zult zien. 

Synology brengt DS2015xs en DS3615xs uit

De Taiwanese NAS-bouwer Synology zet twee omvangrijke opslagstations in de etalage. De DS2015xs heeft plek voor acht schijven, terwijl de DS3615xs maar liefst twaalf schijven kan herbergen. Voor louter streamingsdoeleinden zijn beide systemen overigens iets te veel van het goede. Toch willen we de details van deze krachtpatsers u niet onthouden.

Geef een reactie