Hifi-merken voegen Dolby Atmos toe

Dolby Atmos

De merken Pioneer, Onkyo en Denon voegen ondersteuning voor Dolby Atmos aan hun receivers toe. Tot dusver is dit surroundformaat vooral te horen in bioscopen, maar sinds kort genieten ook thuisgebruikers van deze audiocodec.

Dolby AtmosIn bioscoopzalen geldt Dolby Atmos als een 61.3-kanaals geluidssysteem, waarbij het mogelijk is om geluiden in een specifieke richting op te sturen. Audio bereikt de kijker uit logische hoeken. Zodra er in de film bijvoorbeeld een helikopter overvliegt, komt dit geluid van bovenaf op de kijker af. Voor dit audiosysteem is het dus nodig om speakers boven de luisteraar te monteren. Pioneer, Denon en Onkyo zullen toekomstige receivers uit het hoogste segment voorzien van een Dolby Atmos-certificaat. Verder verschijnen er ook firmware-updates voor enkele bestaande modellen. Zo heeft Pioneer aangekondigd dat er voor hun Elite SC home cinema receivers later dit jaar een upgrade komt. Morgen (25 juni) geeft Pioneer een persconferentie in New York waar er meer details over producten met Dolby Atmos-ondersteuning wordt bekendgemaakt. Volgens Dolby verschijnen er later dit jaar ook de eerste blu-rays die deze audiocodec kunnen afspelen. Verder zouden enkele streamingdiensten implementatie van Dolby Atmos overwegen. Overigens is het goed om te weten dat de meeste bestaande blu-ray-spelers het audioformaat via HDMI doorgeven aan de versterker (bitstream), waardoor het niet nodig is om een nieuw exemplaar te kopen.

Gerelateerde berichten

Synology_DS1512plus

Waarschuwing voor Synology-gebruikers

Zoals dat helaas gebeurt bij populaire producten en productgroepen: hackers maken er misbruik van. Synology heeft een waarschuwing afgegeven voor gebruikers van hun NAS-producten met een oudere firmware. Het gaat om DSM 4.3-systemen. DSM 5 is niet gevoelig voor de ‘ransomware’ exploid. 

Geef een reactie