web analytics

Harman neemt hoofdtelefoonmerk Yurbuds over

Harman Kardon BDS 877

Harman heeft momenteel al verschillende audiomerken in zijn portfolio, zoals Harman Kardon, AKG, Mark Levinson en JBL. Met Yurbuds voegt het moederbedrijf een merk toe dat voornamelijk sporthoofdtelefoons fabriceert.

Yurbuds
Yurbuds

Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, heeft Harman International Industries niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat alle veertig werknemers (inclusief de huidige directeur Seth Burgett) van Yurbuds in dienst treden bij dochteronderneming Harman Lifestyle Division. Yurbuds is in 2008 opgericht door Seth Burgett en Richard Daniels. Het merk geniet vooral bekendheid om zijn hoofdtelefoons die sporters stevig om hun oren kunnen klemmen. Hierdoor blijft de boel goed zitten tijdens het bewegen. De exacte overnamedatum is vooralsnog niet bekendgemaakt.

Gerelateerde berichten

Linn logo

Linn levert Aktiv cards bij Majik- en Akurate-eindversterkers

De Schotse hifi-fabrikant Linn levert voortaan kosteloos Aktiv cards mee bij eindversterkers uit de Majik- of Akurate-serie. In plaats van de passieve crossover binnen de luidspreker configureert u middels deze kaart een actieve crossover binnen de behuizing. Dit resulteert volgens de fabrikant in een betere geluidskwaliteit.

spotify-windows-phone-8-app

Streaming steeds populairder

NIEUWS – We streamen steeds meer. Nederlanders hebben in vergelijking met 2011 ongeveer 57 miljoen besteed aan digitale downloads en streamingdiensten. Dat is 67 procent meer. Een forse stijging dus. En met die cijfers neemt digitale distributie inmiddels 30 procent in van de muziekindustrie. 

Geef een reactie