Denon kondigt AVR-X4100W en AVR-X5200W versterkers aan

in Nieuws (2.042) |


Het Japanse merk Denon komt met twee versterkers op de proppen die de nieuwe audiocodec Dolby Atmos ondersteunen. De AVR-X4100W en AVR-X5200W zijn vanaf september beschikbaar voor respectievelijk 1.499 en 1.999 euro.
Dolby AtmosDe AVR-X4100W en AVR-X5200W zijn Denons eerste versterkers die Dolby Atmos ondersteunen. Met deze filmcodec worden filmliefhebbers van bovenaf bestookt met geluid, omdat er speakers aan het plafond zijn gemonteerd. De AVR-X4100W is een 9-kanaals versterker, waarbij gebruikers keuze hebben tussen een 5.1.4- of 7.1.2-opstelling. Hierbij hangen er twee of vier luidsprekers aan het plafond. Net als met de eerder aangekondigde versterkers van Marantz, vindt automatische afstelling plaats op basis van Audyssey MultEQ XT32-kalibratie. De AVR-X5200W is geschikt om een 11-kanaals Dolby Atmos-systeem op te tuigen in een 7.1.4-opstelling. Denon heeft nog geen specificaties en beeld van beide versterkers vrijgegeven.

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Gerelateerde items? Zie ook: