Bluesound implementeert Spotify Connect

Spotify

Bluesound  – bekend van diverse streamers – voegt op 1 juli ondersteuning voor Spotify Connect toe aan zijn spelers. Bezitters van een multiroom-geluidssysteem kunnen hiervoor een update downloaden.

bluesoundMuziekliefhebbers met een Premium-abonnement doen over enkele dagen een beroep doen op Spotify Connect. De volledige muziekbibliotheek van ruim twintig miljoen liedjes is op apparatuur van Bluesound beschikbaar. Spotify Connect is in staat om gelijktijdig naar verschillende Bluesound Players muziek te streamen. Via een Android– of iOS-app lukt het om Spotify te bedienen. Wel is het noodzakelijk dat gebruikers de nieuwste app hiervoor installeren, namelijk versie v1.10.0. Verder is het een voorwaarde dat op de Bluesound Player softwareversie 1.10.0 is geïnstalleerd.

9 reacties

 1. Binnenkort ga ik een Node aanschaffen
  Is er een verschil tussen de app iOs(ipad apple) en de andriod (samsung..), ik heb nl nog geen van beide.
  Is er op de Node een limit op het aantal albums bij indexeren
  Is er een evolutie om de node te bedienen met Windows 8 (oeps ik val waarschijnlijk in herhaling)

  1. Beste Fernand,

   Stevig aan het zoeken, merk ik!

   Er is geen beperking in indexering. In ieder geval geen relevante. Er is nagenoeg geen verschil tussen de Android-app en app voor iOS. Heb beide geprobeerd en zie in werking geen grote verschillen. Android werkt wellicht zelfs wat beter.

   Over de Simple Audio… ik ken het apparaat niet. Dus kan er niets zinnigs over zeggen helaas.

   En over Windows… Nope. Geen plannen volgens mij. Ga het eens vragen AND komt vandaag langs om wat te brengen.

    1. Er staan wel meer spullen tussen Apple en Samsung in hoor. BlueSound is niet de enige. Denon komt nog met een systeem bijvoorbeeld. Sonos is ook geen onbekende. Staat iets onder BlueSound, maar wel boven Samsung.

     1. Ik bedoelde de app van Bleusound he (deze op iOs of deze op andriod)
      Sonos is niet echt het van geluid he
      De winkel waar ik de Bluesound zou kopen wist van mijn zoektocht en was vrij zeker dat ik ging teruggaan naar Bleusound om een of andere reden..

      1. Ja, de app voor iOS of Android. Ik begrijp wat je bedoelt. Die zijn nagenoeg gelijk. Maar pas op met de term Windows App… in ieder geval in NL. BlueSound komt trouwens nog met een Web-Interface om audio te besturen. Net gehoord van AND Benelux zelf. Er komt nog veel meer aan, maar daar mag ik niets over zeggen :-).

      1. Dat kan al veel langer. Maar het is wel houtje touwtje hoor. Ik denk dat het gigantisch gaat tegenvallen, omdat er toch vertraging in de (wifi)verbinding zit. Dat is in ieder geval mijn ervaring. Leg nu gewoon de tablet ernaast en doe het daar mee. Daarbij: BlueSound gaat een web-interface krijgen over paar updates. Dan ben je van dat probleem af.

Geef een antwoord