web analytics

AKG lanceert Y-serie

Hoofdtelefoonfabrikant AKG brengt een gloednieuwe lijn met koptelefoons uit, namelijk de Y-serie. Met de Y50, Y45 BT en Y40 focust het bedrijf zich naar eigen zeggen op professioneel geluid, comfort en design.

De AKG Y50 is het topmodel binnen de serie. Deze opvallende hoofdtelefoon is verkrijgbaar in de kleuren blauw, groen, geel, zwart en rood. Het betreft een on-ear exemplaar met een gesloten oorscherp, waardoor het omgevingsgeluid wordt gereduceerd. Dankzij een vouw-mechanisme lukt het om de Y50 gemakkelijk mee te nemen. AKG claimt dat drivers van vier centimeter zorgen voor een kristalhelder geluid. In het afneembare snoer van ruim een meter zit een afstandsbediening verwerkt. Het uiterlijk van de Y40 is iets bescheidener uitgerust, aangezien alleen de hoofdband een opvallende kleur heeft gekregen. Verder zijn er hier en daar wel kleurrijke accenten zichtbaar. Qua mogelijkheden is de Y40 vergelijkbaar met de Y50. De Y45 BT heeft bluetooth ingebouwd, zodat luisteraars draadloze apparaten kunnen verbinden. De accu gaat volgens AKG ongeveer acht uur mee. De Y45 BT is verkrijgbaar in het zwart of wit.

De prijzen van de Y-serie zijn als volgt:

  • AKG Y50: 99,99 euro
  • AKG Y40: 89,99 euro
  • AKG Y45 BT: 129 euro

Gerelateerde berichten

Stereomens óf multichannelmens.

Ik ben een groot liefhebber van stereo in hoge resolutie. En van multichannel. Van allebei! En dan wel specifiek van muziek. Ik kijk nagenoeg geen films, zet heel soms een Blu-ray van een concert op, maar luister vooral veel muziek. In zowel stereo als multichannel dus. Daarmee ben ik in een soort niemandsland terecht gekomen.

2 reacties

  1. Gisteren de Y50 aangeschaft. De zwarte. Ziet er strak en ‘cool’ uit. De Kinderen wilden er direct mee vandoor gaan :). Nu eerst een paar dagen inspelen. Als er interesse voor is dan wil ik wel een gebruikersrevieuw schrijven

Geef een reactie