Spotify groeit naar tien miljoen betalende leden

in Nieuws (2.046) |


Het gaat goed met Spotify! De dienst bereikte onlangs een mijlpijl van tien miljoen betalende leden wereldwijd. Een Premium-abonnement kost tien euro per maand, dus een rekensommetje leert ons dat het bedrijf exclusief advertenties meer dan een miljard euro jaaromzet draait.

Spotify Connect Yamaha

Spotify Connect Yamaha

Onlangs de concurrentie van diensten als Rdio, Deezer, Juke, Sony Unlimited en Grooveshark groeit het ledenaantal van het Zweedse concern nog altijd. Van de veertig miljoen actieve gebruikers zijn er tien miljoen geabonneerd op Spotify Premium. Via dit abonnement is het mogelijk om onbeperkt muziek te luisteren op de pc, mobiele toestellen en hifi-apparatuur. Steeds meer audiofabrikanten bieden toegang tot Spotify Connect, zodat Premium-leden muziek naar hun hifi-installatie kunnen streamen. Op dit moment heeft Spotify zijn muziekdienst geïntroduceerd in maar liefst 56 landen. De groei van de afgelopen maanden is overigens logisch verklaarbaar, want Spotify was een jaar geleden nog in ‘slechts’ twintig landen actief. Het bedrijf deed ook een boekje open over de vier populairste artiesten. Dat zijn namelijk Eminem, Rihanna, David Guetta en Katy Perry. 

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Gerelateerde items? Zie ook: