Review Musical Fidelity V90-BLU

in Hi-Fi (971) | Reviews (745) | Hifi recensies (344) | D/A Converters (100) |


Musical Fidelity V90
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
?225

 • Musical Fidelity V90-BLU
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-13
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Geluid
  Schrijver: 85%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

De V90-BLU is een prima bluetooth receiver en DAC. Het biedt een goede instap in de audio en hifi-wereld. Het is met name interessant voor het jongere publiek dat gebruiksgemak verkiest boven écht audiofiel geluid (wat met bluetooth simpelweg (nog) niet te behalen is). Dus begint u met uw hifi-hobby, of zoekt u een leuke aanvulling voor een familielid, dan is dit een interessant product. Zowel muzikaal gezien, als op gebied van prijs (? 225).

De V90-BLU is een Bluetooth receiver en DAC met optical en coaxiale in- en uitgangen. Duidelijk is dat musical fidelity met dit doosje een jong publiek warm wil maken voor de Hifi-wereld. Een prachtig streven aangezien de hobby naar ons gevoel een beetje begint te verdwijnen onder de jeugd. Winnen ze de harten terug met deze muzikale bluetooth-ontvanger?

Zoals elk product uit de Musical Fidelity V90-serie beschikt ook de V90-BLU over een stevig en keurig gebouwd kastje. Kortom: niets op aan te merken! De eerste indruk van de V90-BLU is dus goed.

Functionaliteit

Musical Fidelity V90 BLUIn de doos van de Musical Fidelity V90-BLU zit naast natuurlijk het apparaat zelf ook een netstroomadapter en een bluetoothantenne. Het is niet veel, maar het is genoeg. Immers: wat wilt u verder nog?

Aan de voorkant van de kast zit een dipswitch (schakelaar) voor het aan- en uitschakelen van de Musical Fidelity V90-BLU. En voordat we het vergeten: een resetknop voor de bluetooth-verbinding.

Aan de achterkant vinden we een stereo paar RCA in en uitgangen , een coaxiale in- en uitgang en een optische in- en uitgang. Tenslotte een ingang voor de Bluetoothantenne en de 12 volt DC ingang.

Het is naar mijn mening een goede beslissing geweest van Musical fidelity om de V90-Blu uit te rusten met optische en coaxiale uitgangen om de BLU zo door te kunnen lussen naar een externe (betere) DAC. Denk aan de V90 DAC.

Het Geluid

Musical Fidelity V90 BLUDe V90-BLU heeft me aangenaam verrast met zijn talent om met een simpel Bluetooth signaal een heel fraai klinkend stuk muziek neer te zetten. Alles wat ik met bluetooth via mijn telefoon (WELKE?) naar de V90-BLU stuur wordt via de degelijke DAC omgezet in een geluidsignaal van prima kwaliteit.

Alles klinkt gewoon goed: stemmen, instrumenten en stereo-imaging hebben een goede spreiding en een natuurlijke klank. Ongeacht het genre.

Goed

Klinkt prima

Goed gebouwd

Gemakkelijk in gebruik

Minder goed

Het blijft bluetooth

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: