web analytics

Dynaudio brengt Xeo 4 en 6 uit

Dynaudio Xeo

De Deense fabrikant Dynaudio komt met twee draadloze luidsprekers op de proppen, namelijk de Xeo 4 en 6. De Xeo 4 is een boekblankspeaker, terwijl we met de Xeo 6 te maken hebben met een forse vloerstaander.

Dynaudio Xeo 6
Dynaudio Xeo 6

De Xeo 4 is 28 centimeter hoog en kan een belasting hebben van maximaal vijftig watt. Onder de motorkap is een tweeter en midrange/bass-driver gehuisvest. Grote broer de Xeo 6 is met een hoogte van 85 centimeter een flink stuk forser. Het gewicht van beide speakers bedraagt respectievelijk 6,4 en 14,7 kilogram. De Xeo 4 en 6 behoren tot de tweede generatie in de serie. Onder meer de componenten en de afwerking zijn onder handen genomen. Prettig is dat de nieuwe luidsprekers verschillende frequentiebanden ondersteunen, namelijk 2,4, 5,2 en 5,8 GHz. Een slimme zet van Dynaudio, want hiermee vergroten luisteraars de kans op een stabiele netwerkverbinding zonder stoorzenders. Verder is volgens de fabrikant de ‘Speaker Position EQ’ verbeterd, waardoor de akoestische kenmerken worden afgestemd op eigenschappen van de luisterruimte. Naast beide speakers brengt Dynaudio ook allerlei accessoires op de markt. Zo is de Xeo Hub een streamer om muziek vanaf diverse netwerkbronnen naar draadloze luidsprekers te verzenden. Verder zorgt de Xeo Extender voor een groter wifi-bereik en lukt het om met de Xeo Link extra componenten aan te sluiten. Alle producten ondersteunen een maximale resolutie van 24bits/96KHz.

Gerelateerde berichten

Spotlight Apple

Apple haalt productie iPhone 5S naar voren

Terwijl de fabrieken de huidige wereldwijde vraag naar de iPhone 5 al niet kunnen bijhouden, is er gek genoeg nieuws te melden melden omtrent diens opvolger. Want als het goed is start Apple volgende maand al met de proefproductie van de iPhone 5S. Dat melden diverse Chinese ICT-bronnen.

JBL J46BT (2)

JBL brengt twee verse hoofdtelefoons uit

Elektronicafabrikant JBL komt met twee nieuwe hoofdtelefoons (in-ear en over-ear) op de proppen. De J46BT en Synchros S400 zijn allebei in staat om via bluetooth verbinding te maken met mobiele apparatuur. Een groot voordeel, want gebruikers hebben hierdoor geen last van ellenlange snoeren.

Geef een reactie