web analytics

Cambridge Audio komt met Aeromax 2 en 6

Aeromax 2 (3)

Op de High End beurs in München heeft Cambridge Audio twee kersverse luidsprekers gepresenteerd, namelijk de Aeromax 2 en 6. Naar eigen zeggen overtreffen deze speakers de breed gewaardeerde Aero 2-modellen die het Britse bedrijf eerder uitbracht. 

Cambridge Audio heeft duizenden uren geïnvesteerd om de Aeromax 2 en 6 te configureren. De binnenzijde is onder meer uitgerust met een nieuwe BMR-driver van de 4e generatie. Dit onderdeel zou bijdragen aan een hoger frequentiebereik waardoor hoge tonen beter uit de verf komen.

Verder zijn de scheidingscomponenten en de behuizing onder handen genomen. De kast is extra verstevigd waarbij de drivers mechanisch aan de behuizing vastzitten, zodat de kans op trillingen een stuk geringer is. De luidsprekeringangen zijn verguld, zodat er weinig verlies optreedt. Als bekabeling in de behuizing heeft Cambridge Audio gekozen voor zuurstofvrij koper.

De fabrikant claimt dat het signaalpad van begin tot eind zeer zuiver is. De Aeromax 2 kunnen luisteraars maximaal belasten met 120 watt continu vermogen. De Aeromax 6 is groter van stuk en kan eveneens maximaal 120 watt verdragen. Geïnteresseerden bekijken op YouTube een filmpje over de Aeromax-serie. Beide speakers zijn vanaf juni verkrijgbaar. Verder brengt Cambridge Audio in juli de One opnieuw uit. Deze alleskunner herbergt een receiver, cd-speler en diverse streamingfuncties. Meer info op de website van importeur Dimex.

 

Gerelateerde berichten

AirDAC

AirDAC ook te gebruiken als UPnP-server

Hoewel Arcam de airDAC vooral in de markt heeft gezet als een draadloze DAC voor AirPlay-toestellen, laat het bedrijf in een persbericht weten dat het apparaat ook prima uit de voeten kan als UPnP-server. Achterop de behuizing is hiervoor een ethernet-poort aanwezig.

Baroeg Open Air

Crisis raakt poppodia

Het gemiddeld aantal popconcerten en clubavonden per poppodium is opnieuw afgenomen in 2012. Ook de publieksinkomsten per locatie zijn in 2012 gedaald. Ondanks deze trend wisten de poppodia bezoekaantallen (ruim 3,3 miljoen bezoeken) op peil te houden, door gemiddeld meer bezoekers per concert te trekken. 

2 reacties

Geef een reactie