web analytics

“Apple koopt Beats Electronics”

Beats Electronics

Diverse Amerikaanse media suggereren dat Apple maar liefst 3,2 miljard dollar neerlegt om het hoofdtelefoonmerk Beats Electronics over te nemen. Hardnekkige geruchten wijzen erop dat de overname binnenkort bekend wordt gemaakt.

Beats by dr. Dre
Beats by dr. Dre

Beats Electronics is een koptelefoonmerk dat in 2006 onder meer werd opgericht door de bekende rapper Dr. Dre. Sindsdien vlogen er onder de productnaam Beats by dr. Dre talloze hoofdtelefoons over de toonbank die voornamelijk geschikt zijn om de muziekstijlen hiphop en rap weer te geven. Verder ontwikkelt het bedrijf ook andere producten, zoals docking stations en draadloze speakers. Bovendien hebben Dr. Dre en consorten onder de naam Beats Music een streamingdienst uitgerold die moet concurreren met Spotify. Apple heeft volgens anonieme bronnen interesse in het merk. Naar verluidt wordt er alleen nog over enkele details onderhandeld. Overigens lijkt de officiële persaankondiging van de overname slechts een kwestie van tijd, want Dr. Dre laat via diverse kanalen weten dat hij de eerste hiphopartiest is die zich miljardair kan noemen. Als Apple de deal rondmaakt, betekent dat de grootste overname ooit in de geschiedenis van de elektronicafabrikant.

Gerelateerde berichten

Denon CEOL-N8

Denon presenteert: CEOL Piccolo en CEOL N-8

De kleinere muzieksystemen blijven mateloos populair. Ze zijn immers makkelijk te plaatsen, klinken niet onverdienstelijk en kunnen steeds meer. Het internet en het thuisnetwerk wordt daarbij steeds vaker als muziekbron gezien. Een goede reden dus voor de grotere spelers in deze markt om regelmatig een opgewaardeerd of geheel nieuw systeem in de markt te zetten.

Audio Research REF75

Audio Research introduceert Reference 75, 150 en 250 Special Edition

Vorig jaar kwam Audio Research met de Galileo GS150 eindversterker op de proppen. Hierin zit de nieuwe KT150-buis geïntegreerd, waardoor er meer stroomcapaciteit, een groter uitgangsvermogen en een langere levensduur mogelijk is. Deze buis is nu ook beschikbaar voor de Audio Research Reference 75, 150 en 250 Special Edition en VSi75.

Geef een reactie