web analytics

Netflix rolt Ultra HD-streams uit

Netflix Ultra HD

Het is al een tijdje bekend dat Netflix experimenten uitvoert op het gebied van Ultra HD (4K). In het Verenigd Koninkrijk worden er sinds kort streams in deze kwaliteit aangeboden van de serie House of Cards (seizoen 2). Hierdoor lijkt de kans groot dat de Nederlandse versie van Netflix op korte termijn ook de allerhoogste resolutie ondersteunt.

Netflix Ultra HD
Netflix Ultra HD

In december was Netflix al volop bezig met de voorbereidingen om streams in Ultra HD aan te bieden. Diegenen die in het Verenigd koninkrijk over een 4K-televisie met de vereiste hevc-codec (h.265) beschikken, genieten nu van superscherpe beelden. Onder andere toestellen van Samsung, LG en Sony zijn op dit moment compatibel. Overigens is hiervoor wel een snelle breedbandverbinding vereist, namelijk ongeveer 20 Mbit/s. Na House of Cards worden vermoedelijk enkele natuurseries en films in 4K-kwaliteit (3840 x 2160 pixels) aangeboden. Netflix benadrukt dat het aanbod langzaam wordt uitgebreid, omdat er momenteel nog relatief weinig geschikte televisies in de woonkamers staan. Wanneer er een Nederlandse uitrol op de planning staat, is op dit moment nog koffiedik kijken.

Gerelateerde berichten

Bryston BDA-2

Bryston BDA-2: een high res BDA-1

NIEUWS – We hebben de Bryston BDA-1 vorig jaar getest. Misschien niet de meest ideale tijd, want de dac liep ver bij de concurrentie achter. Bryston heeft de dac nu een update gegeven: de BDA-2 biedt een high-res usb-input én nieuwe converters. 

radio

Publieke omroep omarmt DAB+

Vanaf deze week zijn alle digitale radiozenders van de NPO te ontvangen via DAB+. De commerciële radiostations gingen de publieke omroep voor en zijn al vanaf september via DAB+ in heel Nederland te beluisteren.

Geef een reactie