Eerste indruk Dali Epicon 2

in Hi-Fi (990) | Reviews (752) | Hifi recensies (356) | Luidsprekers (144) | Monitor (43) |


Dali Epicon 2
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
? 2299 per stuk

 • Dali Epicon 2
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-01-13
 • Geluid
  Schrijver: 95%
 • Afwerking
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 85%

Conclusie:

Wat een heerlijk snel speakertje is dit zeg. Nou ja: speakertje... met ongeveer 5000 euro per paar concurreren ze met de betere vloerstaanders. En bijvoorbeeld een setje Bowers & Wilkins 805D. Ook geen verkeerde speaker. Echter: Dali richt zich op snelheid, neutraliteit en coherentie. En dat gaat ze zonder twijfel goed af. Tel daar een prachtige afwerking bij op en wij zien een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding.

Dali boekt goede cijferes met de Epicon-serie. En terecht naar ons idee. De Epicon 6 is een indrukwekkend model. De Epicon 8 idem, maar wellicht wat groot voor menig woonkamer. Maar hoe zit het met de kleine 2? Daar horen we maar weinig over. We hebben ze aangevraagd voor een test (en wellicht zoektoch naar nieuwe referentiespeakers voor de studio). Lees hier de eerste indruk.

Wat een beauty is het he? Moet u nagaan dat het geheel er nog beter uitziet met de passende statieven. Statieven waarin de kabel weggewerkt kan worden en die natuurlijk geheel op maat zijn. En in stijl van de Epicon 2. We hopen ze snel mee te kunnen pikken in deze test.

De line-up

Hoewel we ze pas een week hebben staan, kunnen we prima een eerste indruk geven van deze high-end monitor-speaker van het Deense Dali. De Dali Epicon 2 is de kleinste in de nieuwe high-end lijn die bestaat uit deze monitor en twee vloerstaanders. De Epicon 6 heeft 6-inch bas-units en de Epicon 8 – ja, u raadt het al – heeft 8-inch versies waardoor het laag nog ietsje dieper kan. We laten de vokal – de center-speaker – hier nog even buiten beschouwing.

Maar hoe zit het met de Epicon 2? Nou, geen 2-inch bas-units in ieder geval. De 2 slaat op het 2-weg systeem. De Epicon 6 en 8 zijn 3-weg systemen mét een bandtweeter voor het ultra-hoog.

Open!

De eerste indruk bij de Epicon 2 is dat we een zéér open en eerlijke weergave voorgeschoteld krijgen. Geen kleuring in het laag, midden of hoog. Geen korrelige vokalen. Tevens is de snelheid opmerkelijk. Een snelheid die niet alleen resulteert in een opvallende laagdefinitie, maar ook in extra detail in het midden en hoog. Ook op lagere volumes horen we zaken die we eerste niet hebben opgemerkt. En dat is knap, want we hebben hier zeker geen verkeerde modellen gehad! Denk aan de onlangs geteste Bach SII HE en lange tijd de Bowers & Wilkins PM1, waar we erg van gecharmeerd zijn.

Afwerking

Behalve de uitstekende weergave, zien we dat Dali bij de Epicon 2 zonder meer veel aandacht heeft besteed aan het uiterlijk. Mooie curves, nagenoeg geen naden en een coating om je vingers bij af te likken. Geen lak, hebben we ons laten vertellen door AND Benelux. In plaats daarvan een speciale coating die, mochten er krasjes in komen, weer op te poetsen is tot nieuwstaat. Toch prettig om te weten!

Aan de achterzijde zien we dikke terminals waar zowel bananen als spades in passen. Beide systemen zijn goed te klemmen. Dus geen kinderhandjes die zomaar de kabels eruit kunnen trekken!

Review

We gaan nog even verder testen. De volwaardige review kunt u binnenkort lezen!

Goed

Prachtig ontwerp Prachtige afwerking Zeer neutraal Akelig snel

Minder goed

Statieven zijn los (extra kosten)

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: