web analytics

Definitief einde Free Record Shop

Free Record Shop

Hoewel Free Record Shop vorige maand besloot om door te gaan als outlet-store voor ‘oude’ dvd’s en cd’s, is er nu een definitief einde gekomen aan de winkelketen. Het moederbedrijf Fresh Entertainment Nederland BV is gisteren (22 april) failliet verklaard.

Logo Free Record ShopHet aantal winkels was na het eerste faillissement al sterk verminderd. Nu gaan ook de overgebleven 36 winkels per direct dicht, waardoor er een definitief einde komt aan Free Record Shop. Alle negentig werknemers zijn hun baan kwijt. De oorzaak van het tweede faillissement binnen een jaar tijd ligt volgens het bedrijf aan een krimpende markt in het eerste kwartaal van dit jaar, waardoor de vooruitzichten niet bepaald rooskleurig zijn. Hierdoor werd het steeds lastiger om de juiste goederen in te kopen bij leveranciers. Voor het eerste faillissement in 2013 had Free Record Shop nog 141 filialen in Nederland en België.

Gerelateerde berichten

Bryston BDA-2

Bryston BDA-2: een high res BDA-1

NIEUWS – We hebben de Bryston BDA-1 vorig jaar getest. Misschien niet de meest ideale tijd, want de dac liep ver bij de concurrentie achter. Bryston heeft de dac nu een update gegeven: de BDA-2 biedt een high-res usb-input én nieuwe converters. 

Yamaha MusicCast

Yamaha blaast MusicCast multiroom-systeem nieuw leven in

In 2003 kwam Yamaha al eens met een multiroom-systeem op de proppen. Twaalf jaar na dato komt de Japanse fabrikant met een gloednieuwe MusicCast-generatie, al is het productassortiment niet bepaald gesloten. Alle moderne Yamaha AV-producten ondersteunen namelijk MultiCast. Momenteel zijn al 23 producten uitgerust met deze multiroom-technologie.

2 reacties

    1. Ik kwam er in mijn studententijd aardig vaak. Maar ook toen hadden ze niet echt de niche-spullen. Ik zag het ook al mijlenver aankomen. Veel generieke spullen die online veel sneller, gemakkelijker en goedkoper te krijgen zijn. En ook daar kan je al jaren voorluisteren in alle rust.

Geef een reactie