web analytics

AirDAC ook te gebruiken als UPnP-server

AirDAC

Hoewel Arcam de airDAC vooral in de markt heeft gezet als een draadloze DAC voor AirPlay-toestellen, laat het bedrijf in een persbericht weten dat het apparaat ook prima uit de voeten kan als UPnP-server. Achterop de behuizing is hiervoor een ethernet-poort aanwezig.

Acram airDAC (1)
Acram airDAC

Muziek van gedeelde netwerkbronnen zoals een NAS, pc of laptop streamt de airDAC in hoge resolutie naar het gewenste audiosysteem. De ondersteynde resolutie is maximaal 24bit/96KHz. Om de gewenste afspeellijst te selecteren, doen gebruikers een beroep op de eigen SongBook-app van Arcam of een andere applicatie die overweg kan met een UPnP-server. Voorbeelden hiervan zijn PlugPlayer (iOS en Android) en Bubble (Android). Op de achterzijde van de airDAC zijn verder twee S/PDIF-ingangen (optisch en coaxiaal) aanwezig. De adviesprijs bedraagt 549 euro.

Gerelateerde berichten

BeoLab 14

BeoLab 14; surround sound volgens B&O

NIEUWS – Bang & Olufsen introduceert een volledig nieuw surround sound-luidsprekersysteem onder de naam BeoLab 14. Volgens B&O is het dankzij akoestische innovaties gelukt om met fraaie compacte luidsprekers een rijk geluid weer te geven. Tevens is de BeoLab 14-combinatie – satellieten en subwoofer – compatibel met alle televisiemerken.

1 reactie

  1. hi Jaap,

    ik vroeg me af of je ook wel eens een stuk heb gescreven over applicaties die overweg kunnen met upnp servers?

    ik ben serieus aan het zoeken naar een alternatief voor m’n Simple Audio Roomplayer, en moet zeggen dat ik zeer gecharmeerd ben van de Airdac maar ook van de Cambridge Audio CXN bijvoorbeeld, alleen hebben beide apparaten geen iTidal streaming ingebouwd in de software en dat is voor mij toch echt wel een heel grote min.

    daarom ben ik nogal benieuwd naar de ervaringen met de verschillende UPNP servers.

    mooie nieuwe lay out traouwens!

Geef een reactie