web analytics

Yamaha brengt YAS-103 soundbar uit

Yamaha YAS 103 (2)

De Japanse alleskunner Yamaha heeft de nieuwe YAS-103 soundbar onthuld. Het apparaat geldt als opvolger voor de YAS-101. Momenteel is de tv-speaker voor 300 dollar te koop in de Verenigde Staten.

Yamaha YAS 103Qua uiterlijk verandert er ten opzichte van zijn voorganger niets aan de YAS-103. De behuizing is namelijk exact hetzelfde. Onder de motorkap zijn er gelukkig wel een aantal verschillen. De belangrijkste toevoeging is bluetooth, waardoor deze soundbar in staat is mom muziek op smartphones en tablets te benaderen. Verder is het met de app Yamaha Theatre Controller mogelijk om de YAS-103 te bedienen. Deze toepassing is beschikbaar voor iOS en Android. De soundbar kan meerkanaals DTS- en Dolby Digital-audiosporen verwerken door een virtueel 7.1-geluid te leveren. Achter het speakerdoek zijn vijf drivers verstopt die verantwoordelijk zijn voor de geluidsgolven. De YAS-103 is compact genoeg om voor een televisie te plaatsen. Weer overigens niet bang dat het apparaat het signaal van de afstandsbediening blokkeert, want er is een IR-ontvanger ingebouwd. Via de meegeleverde HDMI kabel sluit je deze speaker op de televisie aan. Wanneer de Yamaha YAS-103 in wordt uitgebracht, heeft de Japanse multinational nog niet bekendgemaakt.

Gerelateerde berichten

Monitor Audio Soundbar ASB-2

Monitor Audio zet ASB-2 Soundbar in de markt

De nieuwe ASB-2 Soundbar van Monitor Audio heeft een 5-kanaals audiosysteem in huis. Het is de bedoeling dat gebruikers het apparaat boven of onder de televisie monteren. Volgens de fabrikant functioneert de soundbar daarmee als centrale audio-hub voor alle afspeelapparatuur.

Xbmc 13

Xbmc 13 beta is uit

Voor htpc-fans is Xbmc één van de prettigste pakketten om mee te werken. Versie 12 – Frodo – is al een tijd op de markt. Tijd voor versie 13! Nu moeten we nog wel even geduld hebben, maar we kunnen wel alvast een voorproefje krijgen. Versie 13 is namelijk in beta beschikbaar!

Geef een reactie