Xbmc 13 beta is uit

Xbmc 13

Voor htpc-fans is Xbmc één van de prettigste pakketten om mee te werken. Versie 12 – Frodo – is al een tijd op de markt. Tijd voor versie 13! Nu moeten we nog wel even geduld hebben, maar we kunnen wel alvast een voorproefje krijgen. Versie 13 is namelijk in beta beschikbaar!

Ik zal u niet in spanning houden: hier is de link naar de download van onder meer Xbmc 13 beta. Kies eerst het platform. Vervolgens kunt u kiezen voor de beta van Xbmc 13.

Veel nieuws!

Er is een aantal opvallende veranderingen bij de 13e versie van Xbmc. Wij vinden de herschreven audio-engine vooral interessant, want hij klinkt wéér een stukje beter dan versie 12 die een compleet nieuwe versie heeft meegekregen en daardoor significant beter klinkt dan zijn voorganger.

Ook is de interface van de 13e release – Gotham – iets meer opgeruimd. Onder meer door opties weg te laten die niet interessant zijn voor de gemiddelde gebruiker. Hard-core gebruikers kunnen kiezen voor ‘advanced’ om alles te zien.

Voor al het nieuws over Xbmc 13, verwijzen we u naar deze FAQ waarin u kunt lezen over de nieuwe features, verbeteringen en nog veel meer.

Gerelateerde berichten

B&W komt met A5 en A7 AirPlay speakers

NIEUWS – Het zat er natuurlijk al aan te komen: nieuwe AirPlay-speakers van de gigant uit de UK. De nieuwe A5 en A7 zijn geen Audi’s, maar compacte, draagbare AirPlay-luidsprekers. Oftewel: wifi-speakers die geschikt zijn voor streaming met Apple iDevices en iTunes.

logo iCentre

Einde voor iCentre in Haarlem?

Voor het iCentre-filiaal in Haarlem dreigt alsnog sluiting. De failliete iCentre-keten werd eind juni door de BAS Group overgenomen, waarna de Apple-winkel aan de Grote Markt weer zijn deuren opende. Maar volgens het Haarlems Dagblad heeft de BAS Group altijd al de intentie gehad om het iCentre in 2014 te sluiten.

Geef een reactie