web analytics

Stargate Capital neemt Loewe over

Loewe

Hoewel een groep investeerders de financiering eerder niet rond kreeg, is er nu dan toch een overnamepartner gevonden. Onder de naam Stargate Capital neemt een andere investeerdersgroep Loewe over. Hier valt onder meer de volledige bedrijfsactiviteit en de productie onder. Wel zijn er gevolgen voor het personeel, want een kwart van alle werknemers is zijn of haar baan kwijt. Dat komt neer op zo’n 95 arbeidsplaatsen.

Loewe
Loewe

De nieuwe eigenaar Stargate Capital heeft op 21 maart de aankoop bij de notaris ondertekend. De bedrijfsvoering en productie worden voortgezet in de Duitse stad Kronach. Ook de internationale vestigingen zijn bij de aankoop betrokken. Begin april zal de financiele afwikkeling plaatsvinden, al is niet duidelijk hoeveel de investeerdersgroep voor de overname betaalt. Naast de investeerdersgroep zijn er ook diverse banken bij de aankoop van het bekende televisiemerk betrokken, waaronder de Deutsche Bank. In de komende jaren worden er tientallen miljoenen in het bedrijf gepompt. Van de 525 arbeidsplaatsen blijven er ongeveer 430 over. Dat betekent dat er zo’n 95 mensen hun baan kwijt zijn. Voornamelijk arbeidsplaatsen in het productieproces gaan verloren. Tot 30 september 2014 kunnen de getroffenen nog bij Loewe werken.

Gerelateerde berichten

Arcam

Arcam komt met Solo Movie

Importeur Audiac laat ons weten dat de Arcam Solo Movie vanaf volgende week beschikbaar is. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze versterker/bluray-speler/streamer ontworpen voor filmfanaten. Niet voor niks heeft het apparaat een versterker van vijfmaal zestig watt bij een elektrische weerstand van 8 ohm aan boord.

Mooie vrouw luistert naar muziek

New Music Belgian Hifi Show 2013

Op 5 en 6 oktober vindt de nieuwste editie van de New Music Belgian Hifi Show plaats. Voor de vijfde maal op rij kunt u kennismaken, maar vooral genieten van het nieuwste wat betreft hifi, home cinema en high-end. 

Geef een reactie