web analytics

Sony zet volop in op high-res audio

Sony BDP-S7200 (2)

Steeds meer producten van Sony kunnen overweg met high-res audio. De Japanse hifi-fabrikant introduceert in mei en juni een hele reeks met nieuwe apparaten, namelijk vier receivers, een blu-ray-speler en een audiospeler.

Sony STR-DN1050
Sony STR-DN1050

Sony heeft in de gaten dat steeds meer klanten geen genoegen meer nemen met rammelende mp3’tjes en daarom kunnen de nieuwe versterkers STR-DN1050 en STR-DN850 overweg met DSD-, alac-, aiff-, wav-, en flac-bestanden (192KHz/24-bits). Beide apparaten kunt u op het (draadloze) netwerk aansluiten waardoor het lukt om gedeelde muziekservers aan te spreken. Daarnaast is er ook ondersteuning voor bluetooth (apt-X), NFC en AirPlay. Beide versterkers zijn in staat om online catalogussen van Music Unlimited, Deezer en Spotify te benaderen. De STR-DN1050 is volgens Sony voorzien van een hoogwaardige constructie met een stevige chassis waardoor ongewenste trillingen tot een minimum worden beperkt. Deze 7.2-kanaals 4K-receiver heeft een totaal uitgangsvermogen van 165 watt. De STR-DN850 is als 7-kanaals 4K-versterker met een uitgangsvermogen van 150 watt iets bescheidener uitgerust. De belangrijkste specificaties van beide apparaten leest u hier. Verder brengt Sony met de STR-DH750 en STR-DH550 ook nog twee instapmodellen uit.

Audiospeler MAP-S1

Sony MAP-S1
Sony MAP-S1

Met de MAP-S1 lanceert Sony binnenkort een veelzijdige audiospeler met geïntegreerde versterker van 100 watt, tuner en cd-speler. Dankzij het slanke ontwerp past de behuizing probleemloos in de meeste hifi-meubels. Gebruikers hoeven alleen maar twee speakers aan te sluiten, waarna ze kunnen genieten van muziek. Naast alle bekende formaten voor high-res audio kan de MAP-S1 ook overweg met mp3’tjes en aangesloten geluidsbronnen. Wanneer het product is aangesloten op internet kunt u muziek van diverse online muziekdiensten aanspreken. Er is ook ondersteuning voor bluetooth, NFC en AirPlay. Volgens Sony vormen de MAP-S1 en compacte SS-HW1-speakers een uitstekende combinatie.

Blu-ray-speler BDP-S7200

Ook Sony’s nieuwste blu-ray-speler is in staat om high-res audio af te spelen. Verder ondersteunt dit apparaat 4K, 3D-blu-rays en het afspelen van super audio cd’s. De BDP-S7200 is bovendien in staat om online bronnen te benaderen via ethernet en wifi.

Prijzen

Sony BDP-S7200
Sony BDP-S7200

Sony heeft de volgende adviesprijzen bekendgemaakt:

  • STR-DN1050: 650 euro
  • STR-DN850: 500
  • MAP-S1: 800 euro
  • BDP-S7200: 270 euro

Gerelateerde berichten

Mika distributeur van Audiolab geworden

Mika distributeur van Audiolab geworden

NB: we hebben van Quad-Raad begrepen dat zij nog steeds importeur zijn en blijven van Audiolab. Mika Distributie zal wellicht Audiolab gaan voeren, maar zal geen importeur of distributeur worden. Quad-Raad blijft importeur en aanspreekpunt voor Audiolab. 

spotify

‘Artiesten beslissen zelf over Spotify Free’

De gratis versie van Spotify komt in toenemende mate onder druk te staan. Taylor Swift verwijderde al haar liedjes van de streamingdienst, terwijl veel nieuwe albums niet beschikbaar zijn op het platform. De kersverse cd´s van Coldplay en Adele zijn daar twee recente voorbeelden van. Volgens de The Wall Street Journal geeft Spotify artiesten binnenkort de macht […]

1 reactie

Geef een reactie