web analytics

Pono gaat naar Kickstarter

Pono

Vanaf 15 maart is het mogelijk de befaamde PonoMusic – project van Neil Young – te pre-orderen. Morgen staat Neil Young op SXSW (Music Film Interactive) om te praten over zijn dienst. 

De PonoPlayer is een speler die bestanden kan afspelen die beschikbaar komen via het platform van Niel Young: PonoMusic. Door via de desktop-applicatie muziek aan te schaffen, is deze weer te uploaden – kopiëren – naar de speler. Feitelijk hetzelfde als bij een iPod dus.

High-res

Neil Young staat ook honderd procent achter high-res. Hij heeft de speler zelfs ontwikkeld om dat hard te pushen. Pono is echter volledig vanaf de grond opgebouwd. De speler, de dienst en de bestanden. De speler is in samenwerking met Ayre ontwikkeld en beschikt over een zero-feedback circuit en een compleet nieuw filter.

De speler beschikt over 128 GB eigen geheugen. Dit is uitbreidbaar met extra geheugenkaartjes. Op de 128 GB moeten sowieso meer dan 100 albums passen.

Meer informatie – persbericht – op Computer Audiophile.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Hi Jaap, I was wondering. What does the Pono player do better than for example playing lossless files from an ipod or iphone?

    And secondly, I was wondering if this will finally be a breakthrough to get our hands on high resolution files for the real good stereo systems?

    Curious what you think, Stephan

  2. Ik zou eerder gaan voor de Fiio x3 of het x5 model DAP dat ook als DAC kan fungeren. Ook hoog resolutie spelers met een mooiere form factor (arbitrair) en meer functionaliteit voor je geld.

Geef een reactie