LG kondigt samen met Google LG G Watch aan

LG G Watch

Er is momenteel veel te doen rondom smartwatches. LG en Google slaan de handen ineen om zo’n apparaatje op de markt te brengen. Het resultaat hiervan is de LG G Watch, welke vermoedelijk in het tweede kwartaal van dit jaar in de schappen ligt.

LG G Watch
LG G Watch

Gisteren werd bekend dat Google bezig is met een besturingssysteem speciaal voor horloges, namelijk Android Wear. De LG G Watch is de eerste smartwatch die voorzien is van dit besturingssysteem. Het product is in staat om met overige Android-toestellen gegevens uit te wisselen, zoals smartphones en tablets. Op het hoorloge verschijnt relevante informatie afkomstig van het gekoppelde Android-toestel op het moment dat de gebruiker daarom vraagt. Hiervoor is het spraakcommando “OK Google” voldoende. Na de Nexus 4, Nexus 5 en G Pad 8.3 Google Play Edition is de LG G Watch het vierde toestel die beide multinationals in nauwe samenwerking uitbrengen. LG belooft in de komende maanden meer details over dit gloednieuwe product vrij te geven. Op de afbeelding die de Koreaanse fabrikant heeft gepubliceerd, is onder meer te zien hoe laat er een vlucht vertrekt. Verder zien we een Google-teken waarmee gebruikers mogelijk een zoekmachine kunnen openen.

Geef een antwoord