Free Record Shop wordt outlet store

in Nieuws (2.042) |


Free Record Shop

De filialen van Free Record Shop die nog over zijn, zien er akelig kaal uit. Nieuwe muziek is nauwelijks nog aanwezig, waardoor het aanbod cd’s momenteel wel erg beperkt is. De entertainmentwinkel laat vandaag in een persbericht weten dat het muziek-aanbod in de komende periode wordt opgeschroefd, al zullen de overgebleven vestigingen zich vooral richten op de onderkant van de markt.

Free Record Shop

Free Record Shop

Free Record Shop is al een tijdje in bezit van ProCures. Na een turbulente periode vol met veranderingen is de eigenaar van mening dat er in de komende jaren nog voldoende potentie is om fysieke cd’s, dvd’s, blu-rays en games te verkopen. De winkel gaat zich richten op de onderkant van de markt, omdat in dit segment naar eigen zeggen nog voldoende vraag is onder consumenten. Concreet houdt dat in dat de winkel vooral oude meuk gaat verkopen tegen aantrekkelijke prijzen. Recente cd-uitgaven waarvoor je normaliter altijd de hoofdprijs betaalt, hoeft je volgens het nieuwe concept van de winkel dus niet te verwachten. Free Record Shop wordt daarmee definitief een outlet store voor magazijnvoorraden. Leveranciers die nog een grote hoeveelheid producten hebben liggen, kunnen die dus kwijt in veertig filialen. Deze week start Free Record Shop met de vernieuwde formule.

 • Beter beginnen ze een online streaming dienst die cd kwaliteit aanbiedt. Zoals Qobuz die bestanden in .flac aanbiedt. Helaas niet in Nederland.

  • Dag FK,

   Streamen in FLAC kan wel in Nederland hoor. Ik heb het een maand op proef gehad. Ik vind het prachtig, maar het muziekaanbod is zeer matig. Met name Franse artiesten. Niet gek, gezien Qobuz Frans is.

 • Geef een reactie

  XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


  Gerelateerde items? Zie ook: