Films beschikbaar in Google Play

Filmaanbod Google Play (2)

Via de applicatiewinkel van Google kunnen bezitters van een geschikt Android-toestel vanaf vandaag films huren of aanschaffen. Al eerder is het mogelijk om rechtstreeks apps, games, muziek en boeken te kopen, maar nu is daar ook een uitgebreid filmaanbod aan toegevoegd. Verder kunnen leden in Google Play voortaan ook fysieke producten bestellen, zoals de Nexus 7.

Filmaanbod Google Play
Filmaanbod Google Play

Google heeft deals met verschillende filmmaatschappijen gesloten om interessante titels in Nederland uit te brengen via de applicatiewinkel Google Play. Onder meer NBC Universal, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, Twentieth Century Fox en Warner Bros doen mee. Daarnaast wordt er ook content van een groepje onafhankelijke distributeurs toegevoegd. Op dit moment zijn er titels als Final Destination 5, 300, Inception, The Dark Knight, Notting Hill en Grease te vinden.

Films kijken

Het filmaanbod is in zowel SD als HD beschikbaar. Vanzelfsprekend hangt daar een verschillend prijskaartje aan vast. Zo kost een huurfilm in standaarddefinitie minimaal 2,99 euro, terwijl Google voor de best beschikbare resolutie daar minimaal een euro bovenop gooit. De complete aanschaf van een titel is een stuk duurder. Prijzen variëren hiervoor van zo’n 9,99 tot 13,99 euro. Overigens ondersteunt Android het gebruik van meerdere platformen. U kunt bijvoorbeeld met een smartphone een film opstarten, waarna u het laatste deel op een Android-tablet of pc af kijkt. Gebruikers hebben een maand de tijd om een gehuurde film te zien. Wanneer de weergave eenmaal is gestart, dan is de stream nog 48 uur beschikbaar.

Gerelateerde berichten

Ayon Audio Spirit III

Ayon Audio houdt Open Huis

Audiocorner uit Horn heeft wat te vieren, want inmiddels vervullen ze alweer een jaar het dealerschap van Ayon Audio. Daarom is er samen met importeur Holland Link besloten om een huisshow te organiseren, waarop High End liefhebbers een groot aantal Ayon producten kunnen bewonderen en beluisteren.

Geef een reactie