web analytics

Chord komt met Hugo dac

De Chord DAC64 is twintig jaar en dat moet gevierd worden! Om het te vieren heeft Chord de Hugo gelanceerd. Een draagbare dac met hoofdtelefoon-aansluiting.

Hij is klein, maar wel serieus. Jaja… nou, bij Chord is dat toch wel écht zo, want wie de Chordette weleens heeft kunnen beluisteren, weet dat deze kleine dac ongelooflijk goed klinkt. Wij gokken dat de draagbare Hugo – van ‘You Go’ – ook tot vrij serieuze prestaties in staat is.

De reden is dat ook de Hugo een échte Chord fpga-chip meekrijgt: het hart van de dac. En aangezien dit een vrij cruciaal onderdeel is van de converter, zal ook de Hugo over deze Chord-dna beschikken – de Watts-technologie – die de dacs zo bijzonder maken.

Net als de grotere broers, kan de Hugo alles afspelen: PCM en DSD tot hoge samplingrates (PCM tot 384 kHz en DSD tot 128). De dac heeft niet alleen bekabelde ingangen (usb en pcm via optisch en coax), maar ook bluetooth. Leuk voor wie onderweg even snel wil luisteren.

We hebben al vermeld dat de Chord Hugo een draagbare dac is. De dac kan 14 uur op de accu werken. Een leuk grapje is dat Chord de accu ook gebruikt als u de dac via usb verbindt: er wordt geen voeding gebruikt van de usb-poort, omdat dit de kwaliteit van de weergave in de weg staat. Dit maakt het ook mogelijk de dac te gebruiken met iDevices.

Meer info op de website van Chord

Gerelateerde berichten

De Ronald Wanders Ribbon

Alpha Lezer met heftig DIY-project

Je hebt soms van die projecten… daar moet je wel wat over schrijven. Dit is er eentje. En hopelijk één in een serie van vele! Of wellicht een nieuwe DIY-rubriek op Alpha Audio? Lezers die zo ongelooflijk bevlogen zijn met audio, geven we graag een podium namelijk.  

Manger terug naar Nederland

Van Audio Ingang hebben we te horen gekregen dat het Duitse luidsprekermerk Manger weer naar Nederland komt. De opmerkelijke speakers waren even verkrijgbaar in ons kikkerlandje, maar waren tot nu alles nog via het wereldwijde web te bestellen. Daar brengen de jongens uit Zevenbergen dus weer verandering in. 

Geef een reactie