web analytics

Chord komt met Hugo dac

De Chord DAC64 is twintig jaar en dat moet gevierd worden! Om het te vieren heeft Chord de Hugo gelanceerd. Een draagbare dac met hoofdtelefoon-aansluiting.

Hij is klein, maar wel serieus. Jaja… nou, bij Chord is dat toch wel écht zo, want wie de Chordette weleens heeft kunnen beluisteren, weet dat deze kleine dac ongelooflijk goed klinkt. Wij gokken dat de draagbare Hugo – van ‘You Go’ – ook tot vrij serieuze prestaties in staat is.

De reden is dat ook de Hugo een échte Chord fpga-chip meekrijgt: het hart van de dac. En aangezien dit een vrij cruciaal onderdeel is van de converter, zal ook de Hugo over deze Chord-dna beschikken – de Watts-technologie – die de dacs zo bijzonder maken.

Net als de grotere broers, kan de Hugo alles afspelen: PCM en DSD tot hoge samplingrates (PCM tot 384 kHz en DSD tot 128). De dac heeft niet alleen bekabelde ingangen (usb en pcm via optisch en coax), maar ook bluetooth. Leuk voor wie onderweg even snel wil luisteren.

We hebben al vermeld dat de Chord Hugo een draagbare dac is. De dac kan 14 uur op de accu werken. Een leuk grapje is dat Chord de accu ook gebruikt als u de dac via usb verbindt: er wordt geen voeding gebruikt van de usb-poort, omdat dit de kwaliteit van de weergave in de weg staat. Dit maakt het ook mogelijk de dac te gebruiken met iDevices.

Meer info op de website van Chord

Gerelateerde berichten

Bespoke Audio

Hear Everything Audio voegt drie merken aan gamma toe

De Nederlandse importeur en dealer Hear Everything Audio heeft drie merken aan zijn portfolio toegevoegd. Het bedrijf gaat het Duitse speakermerk German Physiks in de Benelux distribueren. Verder is Hear Everything Audio sinds kort dealer van The Bespoke Audio Company uit het Verenigd Koninkrijk en Merrill Audio uit de Verenigde Staten.

Geef een reactie