web analytics

Philips brengt in maart Fidelio E2 uit

Philips Fidelio E2 (2)

Met de nieuwe Fidelio E2-speakerset van Philips lukt het om twee luidsprekers via bluetooth aan te sluiten. Het product ondersteunt alle apparatuur met een bluetooth-adapter, bijvoorbeeld een geschikte notebook, smartphone of tablet.

Philips Fidelio E2 (1)Naast bluetooth is er in de Fidelio E2 ook een NFC-chip ingebouwd, zodat bezitters van een compatibele tablet of smartphone simpel verbinding met het geluidssysteem kunnen maken. Fijn is dat het apparaat ook Apt-X ondersteunt zodat muziek zonder kwaliteitsverlies de Philips-speakers bereiken. Overige apparatuur zoals televisies en gameconsoles is aan te sluiten via HDMI, S/PDIF (optisch en coaxiaal) en een analoge ingang van 3,5 millimeter. Aan de bovenzijde van de Fidelio E2 zijn volumetoetsen, een bluetooth-connector en een aan/uit-schakelaar voorhanden.

Specificaties

De Fidelio E2 bestaat uit een stereoset van 2-weg luidsprekers. Aan de binnenzijde zijn een gevoelige tweeter en een 4-inch woofer gehuisvest. Volgens de fabrikant zorgt deze combinatie voor een soepele warme klank met een brede spreiding. Daarnaast zou het systeem verantwoordelijk zijn voor een krachtige, diepe en gedetailleerde basweergave. Het totale uitgangsvermogen bedraagt 100 watt. Meer details heeft de fabrikant nog niet bekendgemaakt. Wel heeft Philips eerder deze week een promotiefilmpje vrijgegeven. De Fidelio E2 is vanaf medio maart verkrijgbaar en gaat naar verwachting ongeveer 375 euro kosten.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Is deze set primair bedoeld voor de home entertainment of als hifi-set? las in verschillende recensies dat de bas nogal te wensen overlaat. Is er ook een prijsindicatie?

    1. Hij is er wel, maar nog niet in Nederland. Ik heb de Philips-site gecheckt, maar hij staat er nog niet. Wellicht komt het nog. Weet wel dat er veel onrust is bij Philips. De audiotak is overgenomen door Gibson. Nu is het nog Woox, maar dat is dus een tussenstap geweest.

Geef een reactie