web analytics

Onkyo gaat samenwerken met Imagination Technologies

onkyo logo

Tijdens de MWC 2014-beurs in Barcalona heeft Onkyo onthuld dat het bedrijf gaat samenwerken met Imagination Technologies. De deal moet in de toekomst leiden tot slimme producten die geschikt zijn voor het draadloos streamen van hi-res audiobestanden in meerdere kamers.

onkyo logoImagination Technologies is het moederbedrijf achter het merk Pure, dat met zijn Jongo-serie al verschillende draadloze ‘multiroom’ luidsprekers heeft uitgebracht. De samenwerking betekent dat Sonos er op termijn een geduchte concurrent bij krijgt, want Onkyo is bepaald geen kleine jongen in de drukbezette hifi-markt. Het Japanse audiomerk gaat verschillende technologieën van Imagination Technologies in zijn eigen producten implementeren, zoals FlowCloud en Caskeid. Laatstgenoemde techniek maakt het mogelijk om verschillende draadloze luidsprekers met een smartphone-app aan te sturen via bluetooth en wifi. Ceskeid synchroniseert muziek met speakers die in dezelfde groep zijn aangemeld. Met FlowClowd zijn de luidsprekers verbonden met het web, waardoor het lukt om online muziek te benaderen via FlowAudio. Omdat Onkyo- en Pure-speakers op termijn van dezelfde techniek gebruikmaken, zijn exemplaren van beide merken uitwisselbaar binnen een geluidssysteem.

Gerelateerde berichten

AVM CD8

AVM komt met high-end cd-speler: OVATION CD8

De OVATION CD8 cd-speler van AVM is in drie uitvoeringen beschikbaar. Muziekliefhebbers hebben keuze uit een cd-speler met alleen digitale uitgangen of een cd-speler/DAC met een solid-state lijntrap. Daarnaast is het apparaat ook als cd-speler/DAC te koop met een buizen lijntrap te koop.

Geef een reactie