Dimex brengt Mass Fidelity Relay naar Benelux

Relay (1)

De Mass Fidelity Relay van Smart Sound Systems is een bluetooth-receiver waaraan gebruikers smartphones, tablets en geschikte laptops kunnen koppelen. Dimex gaat het product in Nederland en België distribueren.

Relay (2)Het apparaatje zorgt in feite voor een bluetooth-koppeling met een traditionele hifi-installatie. Een voordeel is dat de Mass Fidelity Relay het apt-X-protocol ondersteunt, zodat muziek zonder kwaliteitsverlies wordt gestreamd naar het geluidssysteem. Volgens Dimex wordt een bereik van tien meter vaak ruimschoots overtroffen. Via de zogeheten PlugPlayer-app lukt het daarnaast ook om muziek vanaf een NAS of pc naar de Relay te streamen. Binnen de behuizing is DSP aanwezig om ruis zoveel mogelijk te beperken. Er is ook een DAC van Burr-Brown (24-bits) ingebouwd om het digitale signaal om te zetten naar een analoog signaal. De afmetingen zijn 11,5 x 10 x 3,6 centimeter bij een gewicht van 380 gram. De adviesprijs van de Mass Fidelity Relay bedraagt 259 euro.

Gerelateerde berichten

NIeuws uit AES Parijs: binaural soundbar

Onlangs werd in Parijs de 140e internationale conventie van de AES (Audio Engineering Society) geopend. De AES is de wereldwijde beroepsvereniging van geluidstechnici, wetenschappers en artiesten voor audiotechnologie. Alpha-Audio was niet in Parijs, maar er is wel interessant nieuws te melden. Op de AES was ‘immersive audio’ een veelgehoorde term, en dan vooral het vinden van […]

Geef een reactie