Audio Research brengt CD6 uit

Audio Research CD6 (2)

De Amerikaanse fabrikant Audio Research brengt met de CD6 een gecombineerde cd-speler en DAC uit. Naar eigen zeggen is dit nieuwe product deels gebaseerd op de eerder uitgebrachte Reference CD9.

Audio Research CD6 (1)Audio Research probeert het tijdperk van geluidsdragers en het huidige digitale klimaat in de CD6 te verenigen. Zo heeft de CD6 vier digitale ingangen aan boord om audiobronnen te koppelen, namelijk usb en driemaal S/PDIF (2x optisch, 1x coaxiaal). Ook analoge uitgangen zijn volop beschikbaar. Verder zijn er ook twee digitale uitgangen voorhanden, namelijk AES/EBU en BNC). Het apparaat is in staat om via de digitale uitgangen een 24bit/192KHz audiospoor te verwerken. Voor de conversie maakt de CD6 gebruik van vier enkelvoudige mono-omzetters. Er is een loopwerk (cd-pro 2) van Philips ingebouwd om cd’tjes weer te geven.

Uiterlijk

Net als de Reference CD9 bevat het voorpaneel aan de linkerkant een dimbaar display. Verder staat met led-indicatoren de actieve geluidsbron en audiokwaliteit aangegeven. De afmetingen zijn 48 x 13,4 x 31,1 centimeter bij een gewicht van 11,8 kilogram. Om het plaatje compleet te maken, levert de fabrikant bij dit apparaat een metalen afstandsbediening. De adviesprijs van de Audio Research CD6 bedraagt 8590 pond.

Geef een antwoord