web analytics

Muziekblad OOR brengt iOS- en Android-app uit

OOR app (3)

Muziekliefhebbers kunnen het tijdschrift OOR nu ook op een tablet lezen. Deze week zijn er namelijk apps voor iOS (iPhone, iPad) en Android vrijgegeven. OOR app (2)

Ook het oudste muziekblad van Nederland beseft dat het met zijn tijd mee moet. Na een fraaie restyling van de website zijn er nu ook apps uitgebracht. In Google Play en de App Store kunt u de applicatie gratis downloaden. Wilt u het blad maandelijks ontvangen, dan vraagt OOR hiervoor een bijdrage.

Multimedia

Het voordeel ten opzichte van de papieren uitgave is dat de digitale OOR rechtstreeks verwijst naar multimedia, zoals YouTube-filmpjes en Spotify-afspeellijsten. Bij een interview van een nieuwe artiest hoort u dus meteen hoe de muziek klinkt. Ook verwijzingen naar concertinformatie, voorverkoopadressen en webwinkels zijn in de app aanwezig. Verder is er een zoekfunctie beschikbaar en kunt u de lettergrootte naar eigen wens aanpassen. U kunt daarnaast artikelen delen op Facebook, favorieten toevoegen en foto’s vergroten. Handig is ook de eReader-functie. Met deze instelling verschijnt een artikel als platte tekst op het toestel. Ten slotte lanceert OOR in de app ook een eigen radiostation waarin de redactie de beste muziek van dit moment laat horen.

OOR app (1)Abonnement

U kunt de OOR-app gratis downloaden. Leuk is dat het tijdschrift twee nummers voor nop weggeeft. Een losse editie kost 4,49 euro en een jaarabonnement 39,99 (12 nummers). Hebt u al een papieren abonnement? In dat geval hoeft u niet extra te betalen om de digitale versie te ontvangen. Het enige dat u dan moet doen, is het digitale OOR-abonnement activeren.

Gerelateerde berichten

Marantz SR6007 AV receiver

NIEUWS – Marantz heeft een nieuweling in het middensegment: de Marantz SR6007 AV receiver. Een 7.2 beest met talloze interessante opties voor de thuisbioscoop-fanaat. Denk aan zes hdmi-ingangen, 3D en 4K ondersteuning, kalibratie, veel vermogen en natuurlijk streaming. 

highender

Nieuwe website Highender Audio

NIEUWS – We zien het maar al te vaak in de hifi-wereld: een matige tot zelfs slechte website. Websites waar niets op staat, niet actueel zijn of zelfs nieteens bestaan. Het getuigt naar ons idee van een importeur of winkel die niet mee wil met de tijd. Highender heeft zijn site een forse update gegeven. […]

Geef een reactie