Denon komt met DA-300USB DAC

Denon DA-300USB (1)

Uit de stal van Denon is vanaf februari de nieuwe DAC DA-300USB verkrijgbaar. Met deze externe usb-Digital Audio Converter lukt het om digitale audiobestanden in een analoog signaal om te zetten.

Denon DA-300USB (2)De DA-300USB is bedoeld om audiobestanden afkomstig van computers in hoge kwaliteit (192KHz/32bits) weer te geven op een hoofdtelefoon en/of twee speakers. Het is mogelijk om muziek in hoge audiokwaliteit vanaf de pc of internet af te spelen via een hifi-installatie. Dankzij drie S/PDIF-poorten (1x coaxiaal, 2x optisch) kunnen gebruikers ook andere geluidsbronnen op deze DAC aansluiten, waardoor de geluidskwaliteit van deze apparaten zou verbeteren.

Bestandsformaten

De DA-300USB kan nagenoeg met alle gangbare bestandsformaten overweg, zoals mp3, Denon DA-300USB (3)mp4, aac, alac, wav, flac (max. 192KHz/24bits) en dsd (2,8 en 5,6 MHz). Aansluiten op de computer gebeurt met behulp van de usb-b-ingang. Iedere pc detecteert deze DAC als geluidskaart, waardoor het vrij eenvoudig is om de audio via de DA-300USB af te spelen. Het Denon-apparaat fabriceert een audiospoor van 192KHz/32bits, waardoor volgens de fabrikant een zeer nauwkeurige weergave ontstaat van de oorspronkelijke geluidsopname. Denon heeft technische maatregelen getroffen om ruis zoveel mogelijk naar de achtergrond te verdringen.

Denon DA-300USB (4)Design

Deze nieuwe Denon-DAC bestaat uit een klein kastje van 17 x 17 x 5,5 cm die zich liggend of staand laat neerzetten. Voor de staande positie levert Denon een eenvoudig voetje mee. Het voorpaneel heeft een aan/uit-knop, hoofdtelefoonuitgang, volumeregelaar en ingangsselector aan boord. Verder zien we een oled-display dat de actieve ingangsbron, het volumeniveau en de resolutie van het geluidsspoor weergeeft. Denon heeft tot dusver nog geen adviesprijs bekendgemaakt.

Gerelateerde berichten

Win een usb-dac!

PRIJSVRAAG – We hebben de review over de Audioengine D1 net geschreven en waren bijzonder enthousiast. Nu heeft hifi123 laten weten dat we dit dacje mogen weggeven. Mooi toch? Wij vinden het in ieder geval een leuke actie. Wat moet u doen? Simpel… schrijf u in voor de nieuwsbrief! Ben u al lid? Dan is […]

Geef een reactie