web analytics

Ayre Acoustics lanceert de KX-5 voorversterker

Ayre KX-5

Een jaar nadat Ayre Acoustics de geïntegreerde versterker AX-5 in de markt zette, komt het bedrijf uit Colorado met een uitbreiding van de 5-serie. De KX-5 heeft net als de AX-5 een aangepaste volumeregeling op basis van variabele versterking.

Ayre KX-5Door het volume via variabele versterking te regelen, ontloopt de KX-5 de gebruikelijke verzwakkingsnetwerken. Hierdoor ontstaat er een korte signaalweg wat de geluidskwaliteit zou bevorderen.U kunt het volume in maar liefst 46 stappen regelen, waarbij iedere stap 1.5 dB omhoog of omlaag gaat. De afmetingen zijn 44 x 34 x 10 centimeter bij een gewicht van ruim tien kilogram. Een overzicht van alle specificaties vindt u hier. Volgens de fabrikant is elke eindversterker geschikt om op de KX-5 aan te sluiten. De eerder uitgebrachte VX-5 sluit op het gebied van design en samenwerking naadloos aan. De Ayre Acoustics KX-5 en VX-5 hebben ieder een prijskaartje van 9.190 euro in het zilver. Een zwarte uitvoering is tegen een meerprijs van 300 euro te koop.

Gerelateerde berichten

IFA 2017 – DALI Calisto wireless audio systeem

DALI toont op de IFA 2017 een geheel nieuw, draadloos audiosysteem. Nu moeten de luidsprekers en de hub wel voorzien worden van energie, maar afgezien van een paar netsnoeren is er niets nodig om muziek te kunnen spelen. Het mooie aan de Calisto, is dat het uit te breiden is met een BluOS module én […]

2 reacties

  1. Hoi Maikel, je bericht klopt niet helemaal. De AX-5 is een geïntegreerde versterker. De KX-5 is beslist geen vervanger van de AX-5, maar is als voorversterker enkel een aanvulling op de 5-serie van Ayre; net als de VX-5 eindversterker. De AX-5 heeft (en houdt) dezelfde variabele versterking als de KX-5 nu ook heeft. Een bijzondere feature die is overgenomen uit de KX-R referentievoorversterker. Groet, Vincent

Geef een reactie