web analytics

Streamingdienst Rara nestelt zich in alle BMW’s

BMW Rara

Rara en BMW hebben plannen om de online muziekdienst in alle nieuwe auto’s te integreren. Via de mobiele computer ConnectedDrive is het middels een simkaart mogelijk om tijdens autoritjes online te zijn.

BMW RaraDe streamingdienst is een alternatief voor Spotify en heeft een bibliotheek van zo’n 22 miljoen liedjes. Op dit moment is Rara alleen beschikbaar in de BMW 5 Series, maar beide partijen hebben plannen om de muziekservice in alle nieuwe BMW-modellen te integreren. Hierbij is het niet nodig om een smartphone of tablet te koppelen, want de mobiele computer ConnectedDrive maakt rechtstreeks verbinding met het web. Losse nummers kiezen, afspeellijsten maken en smaakgebonden muziek selecteren behoren allemaal tot de mogelijkheden. Handig is dat Rara een flinke buffer voor de streams aanlegt, zodat automobilisten ook in gebieden zonder dataverbinding genieten van muziek.

BMW RaraBeschikbaarheid

Rara in combinatie met de BMW 5 Series is op dit moment alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland. Op welke termijn de plannen werkelijkheid worden, is nog niet duidelijk. In het eerste jaar kost een abonnement op Rara voor BMW-rijders maar liefst 390 euro. Bij verlenging dalen de kosten in het daaropvolgende jaar naar 220 euro. Abonnees kunnen Rara overigens ook op hun computer, smartphone en tablet gebruiken.

Gerelateerde berichten

daudio dipool speaker

High End Munchen 2015 Nieuws – daudio dipole

We waren blij verrast toen we daudio op de High End Munchen troffen. In een mooie kamer zelfs! De Hollandse Heren hebben een prima afgewerkte dipool luidspreker staan op basis van een AMT tweeter van Mundorf. De woofer ligt onderin en kan behoorlijk wat laag produceren hebben we gemerkt. Al met al een prachtig spelende […]

Geef een reactie