web analytics

Rotel breidt 15 Series-audiolijn uit

Rotel

De Japanse audiofabrikant Rotel voegt een voorversterker, twee stereoversterkers en twee meerkanaals-eindversterkers aan zijn 15 Series toe. De productlijn is nu samen met de eerder aangekondigde cd-speler en geïntegreerde versterker nu helemaal compleet.

De RC-1570 voorversterker bevat een premium Wolfson DA Converter, waardoor het apparaat met zowel analoge als digitale bronnen overweg kan. Hiervoor zijn er vier S/PDIF-ingangen voorhanden (2x coaxiaal en 2x optisch). De usb-aansluiting is in staat om audiobestanden in 24/192 Khz weer te geven. Handig is dat gebruikers ook iOS-apparaten kunnen koppelen, zoals een iPod of iPhone. Rotel levert ten slotte ook een losse bluetooth-ontvanger mee.

RotelRB-1582 MKII en RB-1552 MKII

De stereoversterker RB-1582 MKII ondersteunt een uitgangsvermogen van maar liefst 200 watt per kanaal. Lekker krachtig dus! Volgens Rotel is de zelfgemaakte ringkern-transformator verantwoordelijk voor dit hoge uitgangsvermogen. Deze versterker is voorzien van RCA- en XLR-ingangen. De RB-1552 MKII heeft met een uitgangsvermogen van 120 watt per kanaal iets minder power in huis vergeleken met de RB-1582 MKII.

Rotel RMB-1585 en Rotel RMB-1555

De RMB-1585 is een meerkanaals-eindversterker waarbij Rotel zich vooral richt op filmliefhebbers. Alle vijf kanalen zijn goed voor een totaal uitgangsvermogen van 200 watt. De Rotel RMB-1555 levert met 120 watt minder uitgangsvermogen. Eerder presenteerden de Japanners al de RA-1570 geïntegreerde eindversterker in de 15 Series-audiolijn. Dit apparaat heeft een klassiek uiterlijk dat sterk doet denken Rotelaan het analoge tijdperk. Uiteraard zijn alle hedendaagse aansluitingen aanwezig, zoals viermaal S/PDIF en tweemaal usb.  De RCD-1570 cd-speler behoort tot slot ook nog tot de 15 Series.

Adviesprijzen

RotelAlle producten zijn vanaf december verkrijgbaar. Rotel maakt onlangs de volgende adviesprijzen bekend:

  • RC-1570 – ? 950
  • RB-1582 MKII – ? 1500
  • RB-1552 MKII – ? 950
  • RMB-1555 – ? 1600
  • RMB-1585 – ? 2800

Gerelateerde berichten

Synergistic Research – High End Munchen 2017

Een van de wat meer afwijkende demo’s op de High End in Munchen was te vinden in de luisterruimte bij Didit High End. Daar stond niet alleen de dac van Didit, maar ook een set met tuning van Synergistic Research. Zij tunen met zaken als rf-straling, acoustische kegeltjes en andersoortige ‘voodoo’. Wij waren sceptisch, maar […]

2 reacties

Geef een reactie