Presentatie Ken Ishiwata Marantz Premium Series

Presentatie Ken Ishiwata Premium Series (2)

VIDEO – Een kans om een presentatie van Ken Ishiwata bij te wonen over een nieuwe serie of beweging in de hifimarkt, laten we niet snel voorbij gaan. Dus hup… auto in en naar Overgaauw in Leiden! Maar natuurlijk niet zonder camera’s en een lijst van vragen! 

Bekijk hieronder onze video

Streaming

Ken Ishiwata gelooft helemaal in streaming. En in high-res. Maar ook hij geeft toe dat er heel wat troep tussen de high-res downloads zit. Helaas iets wat ons ook is opgevallen. Maar, zegt hij, dat komt wel goed. Want het is bijna altijd het geval bij nieuwe media. Het is een kwestie van tijd voordat studios goed doorhebben hoe je high-res moet opnemen. En het is een kwestie van tijd voordat alles gewoon in high-res de studio ‘uitrolt’. Nu moeten studio’s vaak nog met masters werken. Als die analoog zijn, is het prima om te zetten naar 24 bit / 96 of 192 kHz. Of zelfs DSD. Maar als er geen analoog materiaal voorhanden is, is het lastiger en zullen ze ‘moeten’ upsamplen. Niet wenselijk volgens Ishiwata.

88,2 is genoeg

Opvallend is dat hij tijdens de presentatie zegt dat 88,2 eigenlijk genoeg is. We horen niet vaak dat soort uitspraken. Behalve dan van Daniel Weiss die iets soortgelijks heeft gezegd in het interview met Yung Lie. Met 44,1 is volgens Ishiwata 80 procent kwaliteit haalbaar. Met een verdubbeling is zeker 100 procent kwaliteit haalbaar. Dus compleet verliesloos opnemen. Voor zover dat mogelijk is natuurlijk.

De nieuwe serie

Waar het om draait bij deze presentatie is natuurlijk de nieuwe Premium-series van Marantz. Mooi spul. Zeker de streamer die we al gereviewd hebben bij Alpha Audio. Een prachtig apparaat dat werkelijk alles kan spelen en tevens als dac kan dienen.

De nieuwe versterker (14-series) stuurt tijdens de demo een setje Bowers & Wilkins 804D aan. Een prima combi met aardig wat warmte valt ons op. Je moet er natuurlijk van houden. Maar feit is wel: het speelt soepel, gemoedelijk en zonder vermoeiende eigenschappen. De bekabeling komt allemaal van Ishiwata zelf. Het gehele setje dat tijden de demo in gebruik is, kost zo’n 1500 euro.

 

Gerelateerde berichten

Video Micromega MyDac

VIDEO – Alpha Audio heeft de Micromega MyDac binnen. Een erg leuk dacje van 299 euro. Gebaseerd op een Cirrus Logic 4351 dac-chip. Een leuk, compleet chipje dat – volgens de huidige reacties uit de markt – erg goed klinkt. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar dit usb-dacje en bekijken hem alvast voor de camera, […]

Mytek Digital Stereo192-dsd-dac

Mytek Digital Stereo192 DSD Dac

VIDEO – We bekijken vandaag de Mytek Digital Stereo192-DSD Dac. Een dac van ongeveer 1600 euro. Het hart is een 32bit ESS Sabre-chip. Bekend van onder meer Peach Tree audio. Mytek biedt voor de zuur verdiende euro’s heel wat inputs. Onder meer firewire, usb 1.1, usb 2.0 en natuurlijk spdif. Kortom: heel wat flexibiliteit!

Synology Remote

VIDEO – Synology kennen we vooral van nas-producten: netwerkschijven die centrale opslag van belangrijke data mogelijk maken. En natuurlijk voor de hifi- en videofans: streaming media gemakkelijk maken. Nu heeft het bedrijf ook een grappig product dat het mogelijk maakt direct vanaf de nas audio af te spelen: de Remote.Wij hebben alvast een video gemaakt.

2 reacties

    1. De zin is wat onhandig. Ik bedoelde de bekabelingsset. Maar de gehele set zal rond de 15.000 euro kosten ja: speakers (804D), streamer (NA-11S1), versterker en bekabeling kost bij elkaar wel zo’n 15.000 euro ja.

Geef een reactie