Nieuw sausje voor Netflix

Restyle Netflix

Netflix maakt op zijn website bekend dat het bedrijf de apps voor gameconsoles, smart-tv’s, settopboxen en blu-ray-spelers radicaal gaat omgooien. Binnen nu en twee weken zijn de wijzigingen zichtbaar voor leden met geschikte apparatuur.

Restyle NetflixBij het ontwikkelen van het nieuwe design hebben de makers er rekening mee gehouden dat leden steeds grotere schermen gebruiken. In de interface is er nu meer ruimte gereserveerd voor roterende afbeeldingen, titelomschrijvingen en gepersonaliseerde informatie. Zodra u nu een filmcover selecteert, verschijnt er van deze titel een fraaie achtergrondfoto op het scherm.

Verse snufjes

Nieuw is dat Netflix laat zien waarom het een bepaalde filmtitel voorschotelt. De suggesties verschijnen meestal op basis van het kijkgedrag in beeld. Verder zijn er nu samenvattingen beschikbaar voor losse afleveringen van series. Ook de zoekfunctie is onder handen genomen. In plaats van tekst ziet u de zoekresultaten nu als filmcovers voorbijkomen. De Facebook-integratie is in de nieuwe versie dieper geïmplementeerd. Zo kunt u bijvoorbeeld precies zien waar uw vrienden naar hebben gekeken, waarna de streamingdienst op basis hiervan kijksuggesties presenteert. Naast de reguliere Netflix krijgt ook Netflix Kids een metamorfose.

Gelijktijdige uitrol

Opvallend is dat Netflix gelijktijdig een vers sausje voor verschillende apparaten uitbrengt, aangezien ieder apparaat voorheen een eigen versie bevatte. Onder meer bezitters van een PlayStation 3, PlayStation 4 en Xbox 360 ontvangen via updates de nieuwe editie van de streamingdienst. Verder kunnen gebruikers ook met nieuwe smart-tv’s en blu-ray-spelers de verbeterde versie van Netflix gebruiken. In de toekomst rust Netflix meer apparaten uit met de update.

Gerelateerde berichten

Nieuwe Naim NAC-N 172 XS

NIEUWS – Een streaming voorversterker? Dat zien we nog niet zo vaak. Toch is het superhandig natuurlijk: dac, streamer en volumeregeling in één behuizing. Naim heeft het gedaan: de NAC-N 172 XS. Kosten? 2350 euro voor de versie zonder tuner en 2750 euro mét tuner (incl dab). 

Geef een reactie