web analytics

Netflix probeert 4K-films uit

Hoofdkantoor Netflix

De Amerikaanse streaming videodienst Netflix voert testen uit om content in ultra hd aan te bieden. De bedoeling is dat films ergens volgend jaar in 4K-resolutie zijn te bewonderen.

Momenteel hebben de meeste films op Netflix een resolutie van 1980X1080 pixels, maar daar komt op korte termijn verandering in. De online filmverhuurder onderzoekt momenteel de mogelijkheden om films in ultra hd te streamen naar pc’s, spelcomputers en hifi-apparatuur. Sinds enkele dagen bevat de online catalogus van de populaire videodienst enkele proeffilms met een resolutie van 3840×2160 pixels. Naar verluidt gaat het om zeven korte filmpjes. De testbeelden zijn voorzien van 24 frames per seconde.

Eerst eigen producties

Hoofdkantoor Netflix

Netflix wil volgend jaar één van de grootste aanbieders zijn op het gebied van 4K-films. De verwachting is dat het bedrijf eerst zijn eigen producties opschaalt, zoals House of Cards en Hemlock Grove. Daarnaast hoopt Netflix dat ook productiemaatschappijen overstag gaan en spoedig tv-series en films in 4K leveren.

Amerikaanse Netflix

Hoewel netflix dus al druk bezig is met de voorbereidingen van 4K-films, merkt u daar zelf nog niets van. Met een Nederlands account zijn de testvideo’s helaas niet beschikbaar. Via een vpn-verbinding kunt u wel een Amerikaans account aanmaken, maar voor gebruik op hifi-apparatuur werkt dat omslachtig.

Gerelateerde berichten

Dimex website

Updates voor website Dimex

NIEUWS – Zo op het eerste gezicht lijkt er op www.dimex.nl niet veel veranderd, maar achter de schermen is men flink in de weer geweest. Wie verder klikt en kijkt ziet dat er daardoor een flink aantal nieuwe functies beschikbaar is gekomen.

Geef een reactie