web analytics

Muziekprogramma Winamp kapt ermee

Winamp

Wie van plan is om de bekende muziekspeler Winamp te downloaden, moet snel zijn. De beheerders trekken op 20 december namelijk definitief de stekker uit de software.

WinampWinamp laat op zijn website weten dat het programma vanaf 20 december niet meer beschikbaar is. Na vijftien jaar vindt eigenaar Aol Music het genoeg geweest. Helaas wordt er geen reden voor deze abrupte beslissing genoemd.

Toenemende concurrentie

Eind jaren ’90 profiteerde Winamp volop van de stijgende populariteit van mp3-bestanden. Menig muziekliefhebber had het programma op zijn Windows-computer staan om de gecomprimeerde bestanden af te spelen. Hoewel Winamp geen reden voor de stopzetting noemt, ligt het voor de hand dat het programma veel last had van de sterke concurrentie. De freeware werd de afgelopen jaren links en rechts ingehaald door populaire programma’s als Spotify, iTunes en Windows Media Player, waardoor het nog slechts een bijrol vertolkte. Verder is de betaalde versie van Winamp achterhaald, omdat andere freeware de extra functies voor nop aanbieden.

Gerelateerde berichten

peachtree

Ludems brengt Peachtree en PSB naar België

NIEUWS – Per 1 mei zijn Peachtree en PSB hoofdtelefoons ook in België beschikbaar. Ludoma brengt deze merken al langer naar de Benelux, maar voor België (en Luxemburg) is nu Ludems aangesteld. Per 1 mei kunnen de Belgen en Luxemburgers dus gemakkelijk aan deze spullen komen. 

Geef een reactie