web analytics

Calyx presenteert mobiele DXD/DSD-speler op CES 2014

Calyx M

Tijdens het jaarlijkse elektronicafestijn CES in Las Vegas presenteert Calyx Audio een verse portable DXD/DSD-speler. De CEO van de Koreaanse fabrikant maakt op zijn Facebook-pagina beknopte details bekend over ‘The M’. 

Calyx MEen mobiele DXD/DSD-speler is vooral nuttig voor diegenen die onderweg graag naar muziekbestanden in hoge geluidskwaliteit willen luisteren. Het DXD/DSD-formaat wordt dan ook vooral in studio’s gebruikt. In downloadnetwerken als usenet en bittorrent zijn dergelijke data meestal als gecomprimeerd flac-bestand beschikbaar. Dankzij ‘The M’ van Calyx Audio luistert u naar de kwaliteitsbestanden zonder dat er sprake is van compressie.

Specificaties

Het oled-scherm heeft een grootte van 4,65 inch met een resolutie van 1280 x 800 pixels en is daarmee iets forser dan bijvoorbeeld het scherm van een nieuwe iPhone. De behuizing heeft vrij Calyx Mcompacte afmetingen, namelijk 14,2 x 7,1 x 1,4 centimeter. Binnenin is er 64 GB opslagcapaciteit beschikbaar (eventueel uitbreidbaar naar 192 GB met MicroSD-kaart) om muziekbestanden op te slaan. De speler is tevens inzetbaar als usb-DAC, zodat u digitale gegevens kunt omzetten naar een analoog signaal. Volgens de fabrikant komt de geluidskwaliteit overeen met de Calyx FEMTO. Het apparaat is compatibel met 24/384 DXD en 128 DSD. De adviesprijs bedraagt 999 dollar. Meer details maakt Calyx Audio bekend tijdens CES 2014. Deze beroemde elektronicabeurs vindt van 7 t/m 10 januari plaats in Las Vegas.

Gerelateerde berichten

spotify

‘Artiesten beslissen zelf over Spotify Free’

De gratis versie van Spotify komt in toenemende mate onder druk te staan. Taylor Swift verwijderde al haar liedjes van de streamingdienst, terwijl veel nieuwe albums niet beschikbaar zijn op het platform. De kersverse cd´s van Coldplay en Adele zijn daar twee recente voorbeelden van. Volgens de The Wall Street Journal geeft Spotify artiesten binnenkort de macht […]

Geef een reactie